Douazeci de ani de la intronizarea ca patriarh a P. F. Parinte Teoctist

 

Astazi, 16 noiembrie a.c., Biserica Ortodoxa Romana aniverseaza 20 de ani de la intronizarea ca patriarh a Prea Fericitului Parinte Teoctist. La aceasta aniversare Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist, inconjurat de membri ai Sfantului Sinod, oficiaza Sfanta Liturghie la biserica Sfantul Spiridon Nou (Str. Serban Voda nr.

29), incepand cu ora 9.30, ca multumire adusa lui Dumnezeu pentru binefacerile revarsate asupra Bisericii Ortodoxe Romane in cei 20 de ani de slujire in demnitatea de patriarh.

Sfanta Liturghie va fi urmata de un moment aniversar la Palatul Patriarhiei (ora 13.30), la care vor participa membri ai Sfantului Sinod, reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, personalitati ale vietii publice romanesti, reprezentanti ai altor culte din tara si strainatate, membri ai corpului diplomatic. Cu acest prilej va fi vernisata expozitia de fotografie intitulata "Douazeci in secvente fotografice", cuprinzand momente din slujirea si lucrarea ca patriarh a Prea Fericitului Parinte Teoctist si din viata si activitatea Bisericii Ortodoxe Romane.

Patriarhia Romana a emis o medalie aniversara, dedicata implinirii a 20 de ani de patriarhat ai Prea Fericitului Parinte Teoctist.

.

16 Noiembrie 2006

Vizualizari: 2186

Voteaza:

Douazeci de ani de la intronizarea ca patriarh a P. F. Parinte Teoctist 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE