Examen de capacitate preoteasca in Mitropolia Olteniei

In perioada 1-4 septembrie 2009, Arhiepiscopia Craiovei organizeaza examenul de capacitate preoteasca, in conformitate cu prevederile art.123, al.1 din Statutul pentru organizarea si functionarea Bisericii Ortodoxe Romane.

Probele se vor desfasura la Centrul Mitropolitan din Craiova, Str. Mitropolit Firmilian, nr. 3, potrivit Metodologiei aprobata de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, dupa urmatorul program:

Marti, 1 septembrie 2009

Orele 9,00 – examenul psihologic pentru candidatii din toate eparhiile sufragane Mitropoliei Olteniei;

Miercuri, 2 septembrie 2009

Orele 9,00 – examen scris la Dogmatica, Misiologie si Administratie parohiala pentru toti candidatii;
Orele 15,00 - examen oral la Teologie Liturgica, Omiletica, Catehetica si Muzica bisericeasca pentru candidatii din Episcopia Severinului si Strehaiei;

Joi, 3 septembrie 2009

Orele 9,00 – examen oral la Teologie Liturgica, Omiletica, Catehetica si Muzica bisericeasca pentru candidatii din Episcopia Ramnicului;
Orele 15,00 - examen oral la Teologie Liturgica, Omiletica, Catehetica si Muzica bisericeasca pentru candidatii din Episcopia Slatinei si Romanatilor;

Vineri, 4 septembrie 2009

Orele 9,00 – examen oral la Teologie Liturgica, Omiletica, Catehetica si Muzica bisericeasca pentru candidatii din Arhiepiscopia Craiovei.
La acest examen pot participa absolventi ai Facultatii de Teologie, Sectia Pastorala, fii duhovnicesti ai eparhiilor sufragane Mitropoliei Olteniei, cu binecuvantarea chiriarhului locului.

Candidatii pot fi casatoriti sau necasatoriti, iar in urma examenului promovat, pot solicita timp de un an de zile, un post vacant de preot; daca in aceasta perioada nu sunt numiti intr-un post de preot, trebuie sa repete examenul de capacitate.

Media generala de promovare a examenului de capacitate este de cel putin 7,00, cu nici o nota sub 6,00 la probele examenului.

Sesiunea de inscriere s-a desfasurat in perioada 17-28 august 2009, timp in care un numar de 52 de tineri teologi si-au depus dosarul de inscriere.Candidatii provin din Eparhiile sufragane ale Mitropoliei Olteniei, dupa cum urmeaza:
• Arhiepiscopia Craiovei – 31 candidati
• Episcopia Ramnicului – 11 candidati
• Episcopia Severinului si Strehaiei – 2 candidati
• Episcopia Slatinei si Romanatilor – 10 candidati

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

03 Septembrie 2009

Vizualizari: 599

Voteaza:

Examen de capacitate preoteasca in Mitropolia Olteniei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE