In Bisericile ortodoxe se savarseste astazi Liturghia Darurilor Mai Inainte Sfintite


In Bisericile ortodoxe se savarseste astazi Liturghia Darurilor Mai Inainte Sfintite

Astazi, IPS Parinte Mitropolit Teofan va oficia slujba Liturghiei Darurilor Mai Inainte Sfintite la Catedrala Mitropolitana "Sfantul Dumitru" din Craiova, incepand cu ora 16.00, iar PS Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei va savarsi aceeasi Sfanta Liturghie la Paraclisul Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin, la orele diminetii.

In timpul Postului Pastelui, de regula in zilele de miercuri si vineri, se savarseste in Biserica noastra Liturghia Sfantului Grigorie Dialogul, cunoscuta si sub numele de Liturghia Darurilor Mai Inainte Sfintite. Aceasta randuiala a fost gandita de Biserica pentru a da posibilitatea crestinilor sa ajuneze pana in fapt de seara, si ajunarea lor sa nu se incheie oricum, ci prin participarea si, daca se poate, prin impartasirea cu Sfintele Taine care au fost sfintite in Duminica trecuta.

Se spune Liturghia Darurilor Mai Inainte Sfintite intrucat Darurile, Sfantul Trup si Sange, au fost sfintite in duminica premergatoare.

Asadar, Liturghia Darurilor mai Inainte Sfintite este o Liturghie speciala, o Liturghie de doliu, o Liturghie specifica perioadei Postului Mare. O alta caracteristica a Liturghiei Darurilor Mai Inainte Sfintite este faptul ca dupa slujba Utreniei, aceasta se savarseste unita cu Vecernia.

.

22 Februarie 2007

Vizualizari: 2085

Voteaza:

In Bisericile ortodoxe se savarseste astazi Liturghia Darurilor Mai Inainte Sfintite 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE