Indemn la Rugaciune de multumire pentru toata facerea de bine a lui Dumnezeu

 

Arhiepiscopia Craiovei, prin Sectorul Administrativ, ii indeamna pe toti slujitorii Sfintelor Altare ca in zilele de 15, 16 si 17 iunie, la slujbele care se savarsesc in sfintele biserici si manastiri (Acatist, Vecernie, Sfanta Liturghie, la ectenia mare si ectenia intreita), sa se adauge, la locul mentionat de randuiala liturgica, ecteniile speciale de la sfarsitul Liturghierului prin care aducem "Multumire pentru castigarea cererii si pentru toata facerea de bine a lui Dumnezeu". De asemenea, la sfarsitul slujbelor, se va savarsi, cu plecare de genunchi, "Rugaciunea de multumire".

Aceasta deoarece, dupa o perioada indelungata de seceta, s-a milostivit Bunul Dumnezeu si a trimis ploaie buna in mai multe randuri, pamantului insetat din partile Olteniei. Amintim ca la indemnul PF Parinte Patriarh Teoctist, in bisericile si manastirile de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Craiovei, in perioada de dupa Invierea Domnului, s-au inaltat staruitoare rugaciuni randuite de Biserica la "vreme de neplouare si foamete".

Se cuvine acum sa aducem multumire si slava Milostivului Dumnezeu pentru ca ne-a ascultat rugaciunile si prin ploaie la buna vreme, nadajduim ca roadele pamantului sa fie imbelsugate pentru "painea noastra cea de toate zilele", se mai arata in indemnul adresat slujitorilor bisericesti din Arhiepiscopia Craiovei.

 

 

 

 

.

14 Iunie 2007

Vizualizari: 4063

Voteaza:

Indemn la Rugaciune de multumire pentru toata facerea de bine a lui Dumnezeu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE