Intronizarea PS Sebastian Pascanu in scaunul de Episcop al Episcopiei Slatinei


Intronizarea PS Sebastian Pascanu in scaunul de Episcop al Episcopiei Slatinei

Comunicat de presa

Marti, 25 martie 2008, in ziua praznicului Bunei Vestiri, la biserica "Maica Domnului" din municipiul Slatina (str. 1 Decembrie, nr.1), va avea loc festivitatea de intronizare a Prea Sfintitului Sebastian Pascanu, ca Episcop al Episcopiei Slatinei.

Festivitatea va incepe la ora 09.00, prin savarsirea slujbei Sfintei Liturghii, urmata de ceremonia de intronizare ce va fi oficiata de IPS Teofan, Mitropolitul Olteniei impreuna cu un sobor format din arhierei, preoti si diaconi.

La eveniment vor participa, alaturi de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane, cler si credinciosi din Oltenia si din alte zone ale tarii, reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, personalitati ale vietii publice din municipiul Slatina si judetul Olt.

Amintim ca Prea Sfintitul Sebastian Pascanu a fost ales in scaunul de Episcop al Episcopiei Slatinei de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, prin vot secret, in sedinta din 5 martie 2008, la propunerea Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei si a membrilor Adunarii Eparhiale a Episcopiei Slatinei.

Biroul de presa al Mitropoliei Olteniei

PS Sebastian Pascanu - repere biografice

Prea Sfintitul Sebastian Pascanu s-a nascut la 5 noiembrie 1966, in orasul Moreni, primind la botez numele de Sorin Petrica.

Intre anii 1983 - 1988 a frecventat cursurile Seminarului Teologic de la Manastirea Neamt, iar in anul absolvirii a fost tuns in monahism si hirotonit ierodiacon pe seama Schitului Crasna din judetul Prahova.

A urmat apoi cursurile Facultatii de Teologie din Bucuresti, iar in perioada 1992 - 1997 cele de doctorat la Facultatea de Teologie din Tesalonic (Grecia), luandu-si titlul de doctor in Teologie Liturgica cu tema: "Teologia liturgica romaneasca in sec. al XX-lea".

In anul 1996 a fost hirotonit ieromonah si vreme de trei ani a fost staret la Manastirea Crasna. In perioada 1997 - 2001 a indeplinit si ascultarea de exarh al manastirilor din Arhiepiscopia Bucurestilor.

La propunerea Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist, in sedinta Sfantului Sinod din februarie 2001, a fost ales Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor cu titlul de Ilfoveanul. A publicat mai multe carti, printre care: "Laude bisericesti proprii monahilor si laude bisericesti specifice mirenilor", "Comentariu la Canonul cel Mare al Sfantului Andrei Criteanu", "Ganduri despre suferinta", dar si o serie de articole si reportaje cu caracter comemorativ in periodicele "Vestitorul Ortodoxiei" si "Biserica Ortodoxa Romana".

De asemenea, a reprezentat Biserica Ortodoxa Romana la diferite reuniuni si simpozioane, prezentand comunicari si mesaje oficiale. In semn de apreciere a activitatii desfasurate, Presedintia Romaniei i-a acordat in februarie 2004, Ordinul "Meritul Cultural" in grad de Comandor.

 

.

23 Martie 2008

Vizualizari: 1193

Voteaza:

Intronizarea PS Sebastian Pascanu in scaunul de Episcop al Episcopiei Slatinei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE