Maica Domnului nostru Iisus Hristos - Maica noastra


Maica Domnului nostru Iisus Hristos - Maica noastra

 
In ziua de 15 august Biserica Ortodoxa a randuit sa praznuim Adormirea Maicii Domnului. Crestinul va merge la biserica, va participa la Sfanta Liturghie, se va aseza in fata Icoanei Adormirii Maicii noastre si-si va plange pacatele de care a incercat sa se dezlege prin Postul ce se incheie si mai ales prin Spovedanie. Caci fara Post, Rugaciune, Spovedanie si Fapta cea buna, crestinul este mai rau ca paganul cel nebotezat in Biserica pentru ca, primind noi Botezul, primim toate darurile vietii de crestin, dar si Crucea lui Hristos, lupta permanenta cu ispitele, cu intunericul.

Mantuitorul nostru Iisus Hristos "S-a intrupat de la Duhul Sfant din Maria fecioara si s-a facut om", marturisim in Crezul Ortodox.

La Slujba Utreniei de Duminica, la sfarsitul Utreniei, inainte de Doxologie noi spunem asa in biserica: "Prea binecuvantata esti, Nascatoare de Dumnezeu Fecioara, ca prin Cel ce S-a intrupat din tine, iadul s-a robit, Adam s-a chemat, blestemul s-a pierdut, Eva s-a mantuit, moartea s-a omorat si noi am inviat".

Marturisim prin aceasta ca Maica noastra este Nascatoare de Dumnezeu si Fecioara, ca prin ea si nu altfel, S-a intrupat pentru noi Iisus Hristos deschizandu-se pentru toata fiinta omeneasca calea manturirii, iadul fiind robit, Adam dezlegat din lanturile iadului, blestemul cazut asupra omului la Pomul Cunoasterii Binelui si Raului fiind risipit, Eva fiind mantuita si moartea fiind omorata de faptele, invatatura, patimile, rastignirea, pogorarea in iad si Invierea Mantuitorului nostru Iisus Hristos, Inviere la care suntem chemati a fi partasi.

Puterea Maicii Domnului este mare, caci rugaciunile catre ea sunt de mare folos si intotdeauna ascultate. De mare pret este rugaciunea catre Maica Domnului! Sa ne rugam Maicii, asa cum ne spune si Parintele Staniloae "sa ne scape din diferite nevoi, sa ne ajute in diferite greutati, sa-L roage pe Fiul ei sa ne mantuiasca. El nu e singur, El are o mama dintre noi; si avand o mama dintre noi, ne are pe toti aproape. Si ea, avandu-L pe El ca Fiu si iubindu-l ca Fiu, iubeste tot ce iubeste si El. Iar El, intrucat S-a facut fratele nostru, atunci ea este intr-un anumit fel si mama noastra, mama tuturor fratilor Lui. De aceea mare ascultare are ea la rugaciunea pe care i-o adresam."

In timpurile noastre,familia, asa cum o cunoastem noi, adica familia crestina, este asediata de ispitele noii Sodome in care se transforma societatea post-capitalista.

Nebunia geneticii care doreste sa creeze omul perfect in laboratoare, lipsind pe copil de caldura pantecului mamei, de glasul duios al cantarilor de bucurie pe care le inalta catre cer si deopotriva catre copil mamele insarcinate, nebunia de a ne urca pe tronul lui Dumnezeu si a deveni din creatura smerita, creatori satanici alunga treptat din mintea tinerilor gandul de a urma calea fireasca, naturala, lasata de Dumnezeu pentru nasterea de prunci.

Ratacirea homosexualilor care isi cer asa-zisul drept de a intemeia o familie si de a infia si creste copii, loveste Icoana Maicii Domnului si aduce lacrimi de mila in ochii nostri pentru acesti bolnavi cu sufletul si cu trupul. Cred ca este un chin infinit mai mare acela ca un copil sa fie crescut intr-o familie de homosexuali, decat sa ramana toata copilaria intr-un orefelinat unde, cel putin copilul nu este martor zilnic la grozaviile trupesti si sufletesti ale unei relatii homosexuale.

Abandonarea copiilor nou-nascuti de catre mamele criminale este o alta mare ispita in care cadem noi, cei ce indraznim sa ne numim crestini. In Romania noastra s-au vandut si poate ca inca se mai vand copii, in multe situatii chiar de catre propriile mame.

Tinerii nostri, ba chiar si oamenii maturi nu se mai grabesc sa intemeieze o familie. O vreme au scuza ca sunt nevoiti sa-ti faca o cariera, apoi ca vor "sa-si traiasca viata" si timpul trece iar ei raman in pacat.

Plange Maica noastra, plange. La Prohodul Maicii Domnului vom canta si noi cu lacrimi: "… Din toata nevoia scapa, Prea Curata, pe ai tai dreptcinstitori! Din toata ispita, scapa, Prea Curata, pe ai tai dreptmaritori! Da-ne mantuire, celor ce cu lacrimi, Icoana ta o cinstim! O, Treime Sfanta, Tatal, Fiul si Duh Sfant, mantuieste-ne pe noi! Candela luminii, Prea curata Prunca, nu ne lasa uitarii!" Amin.

 

Marcel Radut Seliste

 

.

14 August 2008

Vizualizari: 1279

Voteaza:

Maica Domnului nostru Iisus Hristos - Maica noastra 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE