Masuri de incluziune sociala pentru persoanele cu dizabilitati

 

Masuri de incluziune sociala pentru persoanele cu dizabilitati

 

Incepand cu data de 1 august 2008, persoanele cu dizabilitati din Craiova vor putea beneficia de serviciile unui Centru de Informare si Consiliere. Astfel, in perioada mai - iulie 2008, Asociatia Vasiliada, organizatie nonguvernamentala aflata sub patronajul Mitropoliei Olteniei, va amenaja Centrul de Informare si Consiliere pentru persoanele cu dizabilitati Sfanta Ecaterina, intr-un spatiu pus la dispozitie de Parohia Mantuleasa din Craiova.

Centrul va fi infiintat in cadrul unui proiect finantat de Uniunea Europeana prin Programul PHARE 2006 - Masuri de Incluziune Sociala, care se deruleaza in perioada 2 mai 2008 - 30 aprilie 2009.


Partenerii Asociatiei in implemetarea acestui proiect sunt Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Dolj si Asociatia Patronatul Regional Oltenia.

Comunitatea noastra se confrunta cu diverse probleme in ceea ce priveste problematica persoanelor cu dizabilitati precum numar mare de persoane cu dizabilitati fara loc de munca, lipsa unei evaluari realiste a abilitatilor si capacitatilor acestora de a exercita o meserie, lipsa unor programe de formare si orientare profesionala a lor, precum si lipsa unor demersuri constante de constientizare a angajatorilor cu privire la facilitatile acordate la incadrarea in munca a unei persoane cu dizabilitati.Pentru a veni in intampinarea acestor probleme, specialistii centrului vor oferi persoanelor cu dizabilitati, informatii cu privire la piata muncii si ofertele de munca vacante, vor organiza o serie de sesiuni de instruire pentru persoanele cu dizabilitati, referitoare la conditiile pentru angajare si la modul de prezentare in fata angajatorului, vor putea evalua cunostintele si abilitatile profesionale ale persoanelor cu handicap in vederea orientarii spre un loc de munca conform cu abilitatile si calificarile lor.

Totodata, prin proiect se urmareste constientizarea potentialilor angajatori si a mediului de afaceri cu privire la combaterea discriminarii persoanelor cu dizabilitati precum si la facilitatile oferite de legislatia actuala, la angajarea unei persoane cu dizabilitati. In acest sens, un rol important il vor avea cei doi parteneri in proiect, care vor facilita legatura cu potentialii angajatori, creand totodata oportunitati de cunoastere si relationare a persoanelor cu dizabilitati cu acestia.

Toate informatiile oferite persoanelor cu dizabilitati vor putea fi accesate, atat de acestea cat si de alte persoane interesate, si prin intermediul a 3 infochiosc-uri stradale. Acestea vor fi amplasate la sediul centrului Sfanta Ecaterina, la sediul Asociatiei Vasiliada precum si la sediul AJOFM.

Prin implementarea acestui proiect, Asociatia Vasiliada urmareste promovarea incluziunii sociale prin masuri care sa sustina si sa vina in sprijinul politicilor de ocupare existente la nivel local si regional pentru persoanele cu dizabilitati.

 

.

23 Mai 2008

Vizualizari: 1170

Voteaza:

Masuri de incluziune sociala pentru persoanele cu dizabilitati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE