P.F. Christodoulos va face prima vizita oficiala Papei Benedict al XVI-lea

 

P.F. Christodoulos Arhiepiscop al Atenei si al intregii Grecii urmeaza sa il viziteze pe Papa Benedict al XVI-lea in perioada 13 - 16 decembrie. P.F.

Christodulos a mai fost in Roma la funeraliile Sanctitatii Sale Papa Ioan Paul al II-lea, dar aceasta este prima data cand un primat al Bisericii Ortodoxe din Grecia face o vizita oficiala Papei si Bisericii Romei.

Papa Benedict il va primi pe Arhiepiscopul Christodoulos si delegatia elena in dimineata zilei de 14 decembrie. La ceremonia din Bazilica San Paolo, Arhiepiscopul Atenei va primi o parte din lantul - pastrat in Bazilica - cu care Sfantul Pavel a fost tinut prizonier. Apoi Universitatea Pontificala Lateran va conferi titlul de "Doctor Honoris Causa" P.F. Christodulos. In timpul sederii la Roma, Arhiepiscopul Atenei si cei care il vor insoti vor vizita unele dintre locurile sfinte din Cetatea Eterna, precum bazilicile si catacombele.

In pelerinajul sau din anul 2001 pe urmele Sfantului Pavel, Papa Ioan Paul al II-lea a vizitat Areopagul Atenei unde a semnat o declaratie comuna cu Ahiepiscopul Christodoulos, si a fost primit de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Grecia. In anii care au urmat, au avut loc vizite reciproce ale unor delegatii din partea Sfantului Sinod al Bisericii din Grecia, respectiv a Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unitatii Crestinilor. Aceste initiative au fost urmate de contacte "fraterne si intense" intre Biserica Romei si Biserica Ortodoxa din Grecia.

.

07 Decembrie 2006

Vizualizari: 2282

Voteaza:

P.F. Christodoulos va face prima vizita oficiala Papei Benedict al XVI-lea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE