Piatra de temelie pentru biserica din Rastul Nou


Astazi, 19 februarie 2009, a fost savarsita slujba de punere a pietrei de temelie pentru biserica ce urmeaza a fi construita in parohia Rastul Nou, judetul Dolj.

Slujba religioasa a fost oficiata de catre Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit dr. Irineu Popa impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, in prezenta autoritatilor locale si a unui numar mare de credinciosi. Noua biserica, ce va purta hramul Sfintilor Imparati Constantin si Elena, va deservi nevoile spirituale ale credinciosilor care au fost nevoiti sa paraseasca, in primavara anului 2006, vechea vatra a satului Rast, in urma cumplitelor revarsari ale fluviului Dunarea care a distrus agoniseala de o viata a majoritatii populatiei de aici. A urmat stramutarea satului in apropierea orasului Bailesti, construindu-se in locatia Rastul Nou aproape 600 de case cu sprijinul autoritatilor centrale, organizatii neguvernamentele, diversi sponsori, printre care si Biserica, Mitropolia Olteniei construind aici un numar de 10 case.

Dupa cum ne-a spus parintele protopop Cornel Parvu de la protoieria Bailesti, fondurile financiare necesare construirii bisericii provin pana in acest moment de la Arhiepiscopia Craiovei, care a realizat proiectul si a ridicat deja Casa parohiala, Ministerul Culturii si Cultelor si Consiliul Judetean Dolj.

Sursa: m-ol.ro

.

19 Februarie 2009

Vizualizari: 194

Voteaza:

Piatra de temelie pentru biserica din Rastul Nou 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE