Trei noi pubicatii de spiritualitate crestin ortodoxa in Mehedinti


Marti, 7 februarie 2006, la sediul Episcopiei Severinului si Strehaiei a avut loc o conferinta de presa, in cadrul careia, P.S. Parinte Episcop Nicodim a prezentat presei cele 3 publicatii de spiritualitate crestin-ortodoxa ale Episcopiei Severinului si Strehaiei. Este vorba de revistele cu aparitie lunara „DIDAHIA”, „DIDAHIA PENTRU COPII SI PARINTI” si „DIDAHIA PENTRU PREOTI”, tiparite la Editura „Didahia Severin”.

 

Amintim ca, de la reinfiintarea Episcopia Severinului si Strehaiei (aprilie 2004), aceasta a avut ca publicatie revista „Cetatea crestina”, periodic de spiritualitate, informare si atitudine editat de Mitropolia Olteniei, care a prezentat in paginile sale atat activitatile si evenimentele importante din Arhiepiscopia Craiovei cat si din Episcopia Severinului si Strehaiei.


Dorim ostenitorilor publicatiilor „Didahia”, editate de Episcopia Severinului si Strehaiei, mult spor in propovaduirea Cuvantului lui Dumnezeu, spre folosul preotilor si credinciosilor din cetatea Severinului si plaiurile binecuvantate ale Mehedintiului.

 

Revista „DIDAHIA” este periodicul lunar de spiritualitate, informare si atitudine al Episcopiei Severinului si Strehaiei. Prin aceasta publicatie, se doreste folosul duhovnicesc al cititorilor, dar se are in vedere si o prezentare mai amanuntita a activitatilor sociale si culturale. Totodata vor fi prezentate toate evenimentele din viata eparhiei. Pornind de la indemnul Inteleptului Solomon, care zice „Sileste la invatatura inima ta si urechea ta la cuvinte iscusite” se doreste ca revista sa aduca un spor in rugaciune, credinta si fapte bune cititorilor ei.


De asemenea, va prezentata invatatura crestina cu privire la viata morala a societatii romanesti din vremurile in care traim. Folosul duhovnicesc al citirii ni-l precizeaza si Sfantul Maxim Marturisitorul cand spune: „Citirea si contemplarea izbavesc mintea de nestiinta”.

 

„DIDAHIA PENTRU PARINTI SI COPII” este revista lunara, editata de Episcopia Severinului si Strehaiei care se adreseaza in special copiilor, dar si parintilor. In paginile sale cei mici vor fi incantati sa gaseasca invatatura crestina transpusa pe intelesul lor. Nu vor lipsi rugaciuni, poezii, povestiri religioase, etc.


In viata de zi cu zi, cea mai mare grija a parintilor, a nasilor, a profesorilor de religie, precum si a preotilor ca pastori de suflete, se cuvine sa fie aceea de a aduce si cultiva in sufletele copiilor dragostea de Dumnezeu. In nevinovatia lor, copiii recepteaza cel mai bine invatatura de credinta.


Prin randurile acestei reviste se vine astfel, in sprijinul atat al copiilor, cat si al parintilor sau educatorilor lor. Crescand aproape de Dumnezeu, copiii sunt cei care aduc bucurie parintilor, Bisericii si neamului.


Si Mantuitorul Iisus Hristos i-a avut in vedere pe copii cand, luand un prunc in brate a spus multimilor ce-L urmau cuvintele:”Lasati copiii si nu-i opriti sa vina la Mine, caci a unora ca acestia este imparatia cerurilor” ( Matei 19, 14).

 

„DIDAHIA PENTRU PREOTI” a fost conceputa ca un buletin de informare lunara, in care fiecare sector administrativ al Episcopiei va face cunoscut ordinele si comunicarile Centrului Eparhial al Episcopiei Severinului. Vor fi publicate, de asemenea, hotararile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, instiintarile Secretariatului de Stat pentru Culte, norme si metodologii de lucru, necesare pentru buna desfasurare a activitatilor bisericesti, culturale, misionare si sociale de la parohii.


De asemenea, in fiecare numar se va publica o scrisoare pastorala adresata slujitorilor sfintelor altare da catre chiriarhul locului.

 

16 Ianuarie 2012

Vizualizari: 1805

Voteaza:

Trei noi pubicatii de spiritualitate crestin ortodoxa in Mehedinti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE