Un fond bibliofil de exceptie al B.O.R. expus la Muzeul de Arta din Craiova

 

Muzeul National Cotroceni, Biblioteca Sfantului Sinod si Mitropolia Olteniei vor organiza maine, 23 noiembrie, de la ora 13.00, la Muzeul de Arta din Craiova, vernisajul expozitiei "Un fond bibliofil de exceptie al Bisericii Ortodoxe Romane. Manuscrisele istorice tezaurizate de Biblioteca Sfantului Sinod, secolele XIV-XIX".

Timp de aproape doua luni (23 noiembrie 2006 - 15 ianuarie 2007), cele mai valoroase manuscrise ale Bibliotecii Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, vor fi prezentate publicului din Cetatea Baniei spre meditatie si odihna sufleteasca. Asa dupa cum afirma IPS Parinte Mitropolit Teofan, in cuvantul publicat in programul manifestarii, "expozitia reprezinta si un dar pe care Mitropolia Olteniei il primeste de la Sfanta Patriarhie la implinirea a 600 de ani de la nasterea in ceruri a Sfantului Nicodim de la Tismana.

Pentru acest preafrumos dar, adresam gand de gratitudine PF Parinte Patriarh Teoctist care a binevoit a aproba transferul temporar la Craiova, al celor mai valoroase manuscrise din biblioteca Sf. Sinod. Multumiri alese se cuvin dlui Sorin Sebastian Duicu de la Muzeul National Cotroceni, initiatorul aducerii la Craiova a acestei expozitii de exceptie si nu in ultimul rand, ostenitorilor de la Muzeul de Arta din Craiova, coordonati de dl Florin Rogneanu, pentru toata stradania depusa la organizarea acestui demers cultural si spiritual deopotriva. Fie ca lumina acestei expozitii sa aduca iubitorilor de frumusete mai multa pace si odihna sufleteasca la acest sfarsit de An al Domnului, 2006", a spus in incheiere Inalt Prea Sfintia Sa.

.

21 Noiembrie 2006

Vizualizari: 1951

Voteaza:

Un fond bibliofil de exceptie al B.O.R. expus la Muzeul de Arta din Craiova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE