Noel A. Kinsella, Presedintele Senatului Canadei, in vizita la Resedinta Patriarhala

Astazi, 18 mai 2009, la Resedinta Patriarhala, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, l-a primit pe Excelenta Sa Domnul Noel A. Kinsella, Presedintele Senatului Canadei, aflat intr-o vizita oficiala in Romania impreuna cu o delegatie parlamentara, la invitatia Senatului Romaniei.

La intrevedere a mai participat Excelenta Sa Doamna Marta Moszczenska, ambasadorul Canadei la Bucuresti.

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a apreciat relatiile traditionale de prietenie dintre cele doua tari si a salutat exemplul de respectare, de catre autoritatile canadiene, a drepturilor, traditiilor si credintelor religioase ale tuturor celor care s-au stabilit in Canada. In acest sens, Preafericirea Sa considera ca cele 22 de parohii ortodoxe romanesti din Canada, aflate in comuniune spirituala cu Patriarhia Romana, se bucura de toate drepturile si libertatile, ceea ce le asigura pastrarea identitatii culturale si spirituale, ca expresie a multiculturalitatii Canadei.

La randul sau, Domnul Noel A. Kinsella a mentionat preocuparea autoritatilor canadiene pentru pastrarea specificitatii fiecarui grup etnic stabilit in Canada, realitate consfintita si prin Constitutia tarii si care asigura relatii foarte bune intre toti cetatenii canadieni.

In continuare, Presedintele Senatului Canadei s-a aratat interesat de relatiile dintre Stat si Culte in Romania, de viata religioasa si de etnia rroma.

Patriarhul Romaniei a apreciat ca, in tara noastra, dupa 1989, se respecta autonomia cultelor fata de Stat, dar si a Statului fata de culte, principiu stabilit prin Legea Cultelor - una dintre cele mai echilibrate din Europa, care imbina experienta statelor moderne cu traditia romaneasca. Potrivit acestei legi, in Romania, Cultele sunt considerate factori ai pacii sociale si coopereaza cu autoritatile de stat pentru binele societatii.

S-a exprimat de ambele parti dorinta ca tineri teologi romani sa studieze in Canada, iar tineri canadieni de origine romana sa studieze teologia in Romania.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

18 Mai 2009

Vizualizari: 154

Voteaza:

Noel A. Kinsella, Presedintele Senatului Canadei, in vizita la Resedinta Patriarhala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE