Parohia Ortodoxa Romana Nasterea Maicii Domnului si Sfintii Cuviosi Nicodim de la Tismana si Ioan Iacob din Copenhaga are un nou preot

Parohia Ortodoxa Romana Nasterea Maicii Domnului si Sfintii Cuviosi Nicodim de la Tismana si Ioan Iacob din Copenhaga are un nou preot

Ieri, Duminica 21 Decembrie 2008, Preasfintitul Parinte Macarie Dragoi, Episcopul Europei de Nord, a savarsit Dumnezeiasca Liturghie in Parohia Ortodoxa Romana "Nasterea Maicii Domnului si Sfintii Cuviosi Nicodim cel Sfintit de la Tismana si Ioan Iacob de la Neamt" din Copenhaga, Danemarca. Impreuna cu Preasfintia Sa au slujit Parintele Mihai Radu de la Parohia Ortodoxa Romana "Pogorarea Sfantului Duh si Sfintii Romani" din Malm¶, Suedia, si Parintele Mihai-Marius Hornicar, noul preot paroh in capitala Regatului Danemarcei. Cu acest prilej, Preasfintitul Parinte Macarie le-a prezentat credinciosilor prezenti pe noul lor slujitor, care a fost primit de comunitate cu multa bucurie si caldura sufleteasca.

In urma examenului de preselectie organizat la Patriarhia Romana in data de 16 octombrie 2008, pentru ocuparea posturilor de preoti parohi la parohiile nou infiintate din cadrul Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord, Parintele Mihai-Marius Hornicar a fost numit preot paroh pe seama Parohiei Ortodoxe Romane "Nasterea Maicii Domnului si Sfintii Cuviosi Nicodim cel Sfintit de la Tismana si Ioan Iacob de la Neamt" din Copenhaga, Danemarca. Sfintia Sa a functionat ca preot la capela Spitalului "Panait Sarbu" din Bucuresti si este doctorand la Facultatea de Teologie Ortodoxa "Patriarhul Iustinian" a Universitatii din Bucuresti.

Sursa: basilica.ro

.

21 Decembrie 2008

Vizualizari: 511

Voteaza:

Parohia Ortodoxa Romana Nasterea Maicii Domnului si Sfintii Cuviosi Nicodim de la Tismana si Ioan Iacob din Copenhaga are un nou preot 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE