Precizare in legatura cu evenimentul din biserica greco-catolica din Timisoara


Precizare in legatura cu evenimentul din biserica greco-catolica din Timisoara

 

In legatura cu informatia aparuta in mass-media, potrivit careia, duminica, 25 mai 2008, in biserica greco-catolica din Timisoara cu hramul Sfanta Maria - Regina Pacii si a Unitatii, Inaltpreasfintitul Nicolae, Mitropolitul Banatului, a cerut permisiunea de a se impartasi, facem urmatoarele precizari:

Patriarhia Romana nu detine date concrete si verificate despre eveniment. Ca atare, la proxima sedinta a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, care va avea loc la inceputul lunii iulie 2008, Inaltpreasfintitul Mitropolit Nicolae poate fi solicitat sa ofere explicatiile cuvenite Sfantului Sinod in legatura cu subiectul in cauza. Pana atunci, Arhiepiscopia Timisoarei poate oferi explicatiile de rigoare.

 

Totusi, in principiu, Patriarhia Romana precizeaza faptul ca dialogul actual al Ortodoxiei cu Biserica Romano - Catolica, deja destul de fragil, nu poate fi ajutat, ci mai degraba complicat prin gesturi considerate de unii "profetice", iar de altii problematice.

 

Este de dorit sa  cultivam nu miraculosul sau senzationalul, ci seriozitatea si credibilitatea in relatiile dintre Biserici aflate in dialog pentru refacerea unitatii crestine.

 

.

27 Mai 2008

Vizualizari: 658

Voteaza:

Precizare in legatura cu evenimentul din biserica greco-catolica din Timisoara 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE