Procesiune cu icoane in Duminica Ortodoxiei

In zilele de 7 si 8 martie 2009, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh DANIEL, Arhiepiscopia Bucurestilor si Primaria Sectorului 2 vor organiza la Biserica Icoanei din Capitala manifestarile cultural-religioase intitulate ,"Icoana - fereastra spre Dumnezeu”, cu prilejul Duminicii Ortodoxiei, prima duminica din Postul Sfintelor Pasti.

Manifestarile vor incepe in seara zilei de 7 martie, la orele 17.00, cu Slujba Vecerniei, dupa care, la orele 18.30, se va merge in procesiune cu icoane de la Biserica Icoanei pana in Parcul Icoanei.

Duminica, la orele 12.

00, dupa oficierea Sfintei Liturghii, clericii si credinciosii prezenti la Biserica Icoanei, impreuna cu preoti si credinciosi de la alte parohii se vor deplasa in procesiune cu icoane in jurul Parcul Icoanei. Dupa procesiune, va fi oficiata slujba de sfintire a icoanelor.

Prima duminica din Postul Sfintelor Pasti (8 martie 2009) a fost instituita de catre Sinodul de la Constantinopol (843) ca sarbatoare a Ortodoxiei, pentru a sublinia biruinta dreptei credinte asupra iconoclasmului (erezie care sustinea ca sfintele icoane nu trebuie cinstite) si, in general, asupra tuturor ereziilor.

BIROUL DE PRESA AL ARHIEPISCOPIEI BUCURESTILOR

.

04 Martie 2009

Vizualizari: 264

Voteaza:

Procesiune cu icoane in Duminica Ortodoxiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE