Admiterea la Facultatile de Teologie Ortodoxa


Admiterea la Facultatile de Teologie Ortodoxa

Facultatea de Teologie din Targoviste

La Facultatea de Teologie din cadrul Universitatii "Valahia" din Targoviste, in perioada 10 iulie - 29 iulie 2008, are loc inscrierea la admitere pentru cursurile universitare 2008 - 2009. Admiterea consta in concurs de dosare, precedat de un scurt interviu vocational sustinut la momentul inscrierii. Media de admitere la facultate se va calcula astfel:
40% - media multianuala la una din urmatoarele disciplinele: Teologie Dogmatica sau Limba si literatura romana, in functie de optiunea candidatului;
30% - media generala a anilor de studiu din liceu;
30% - media examenului de bacalaureat.

Depunerea dosarelor se face la sediul facultatii, zilnic, de luni pana vineri, intre orele 09.00 - 17.

00, iar sambata si duminica, intre orele 09.00 - 12.00. Specializarile oferite pe domeniul Teologie, studii de licenta, sunt urmatoarele:
- Teologie Pastorala: curs zi, 4 ani;
- Teologie Sociala: curs zi, 3 ani;
- Teologie Pastorala: F.R., 4 ani.

Numarul de locuri disponibile sunt: 50 locuri bugetate (curs de zi) si 110 cu taxa (inclusiv F.R.). Taxa de inscriere este de 80 ron, iar taxa anuala a unui an de studiu este de 1.800 de ron, care se poate plati in 3 transe. Mai multe detalii se pot afla de la secretariatul facultatii, la numarul de telefon: 0245 / 640083.

Pentru studiile universitare de master, admiterea pentru anul universitar 2008 - 2009, la Facultatea de Teologie din Targoviste, va consta in sustinerea unui interviu pe baza unui referat depus odata cu dosarul de admitere, temele pentru acest referat fiind afisate anticipat la avizierul facultatii. Nota de admitere la master este media dintre: nota obtinuta la interviu si media generala de licenta. Specializarile si numarul de locuri oferite de Facultatea noastra sunt:

- Doctrina - Stiinta - Misiune (Master, 4 semestre) - 20 locuri bugetate, 50 locuri cu taxa;
- Doctrina sociala si ecumenica a Bisericii in contemporaneitate (Master,  4 semestre) - 15 locuri bugetate, 30 locuri cu taxa;
- Pastorala si misiune in context european (studii postuniversitare de Master, 2 semestre) - 19 locuri bugetate, 40 locuri cu taxa. Taxa de inscriere este de 90 ron, iar taxa unui semestru este de 900 ron.

Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti

La Facultatea de Teologie Ortodoxa "Patriarhul Justinian" din Bucuresti inscrierea candidatilor pentru examenul de admitere a inceput din data de 14.07.2008. Canditatii se pot inscrie pentru sustinerea concursului de admitere, pana vineri, 18 iulie 2008. Care sunt specializarile pentru care pot opta candidatii ne-a spus pr. prof. dr. Emanoil Babus, prodecanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti: "La facultatea noastra avem mai multe specializari: Teologie Ortodoxa Pastorala (97 de locuri finantate de la buget, 50 de locuri cu taxa pentru licentiati si 100 de locuri cu taxa); Teologie Ortodoxa Didactica (50 de locuri finantate de la buget, 25 de locuri cu taxa pentru licentiati si 25 de locuri cu taxa); Teologie Sociala (50 de locuri finantate de la buget, 25 de locuri cu taxa pentru licentiati si 25 de locuri cu taxa); Arta Sacra (50 de locuri finantate de la buget, 25 de locuri cu taxa pentru licentiati si 25 de locuri cu taxa)".

Sustinerea examenului de admitere, respectiv concursul de dosare, va avea loc luni, 21 iulie 2008. Care este metoda de examinare a candidatilor am aflat, de asemenea, de la pr. prof. dr. Emanoil Babus: "La Teologie Pastorala va fi un test tip grila, iar in calcularea notei de examen, 50 % va avea pondere nota testului, 40 % media anilor de liceu sau seminar si 10 % media de la bacalaureat. Pentru Teologie Ortodoxa Didactica si Teologie Sociala va fi un concurs de dosare, iar ponderea o va reprezenta media anilor de studii liceale (80 %) si media de la bacalaureat (20 %). La sectia Arta Sacra va fi o proba eliminatorie de desen (admis/respins) si un concurs de dosare, iar ponderea o va reprezenta media anilor de studii liceale (80 %) si media de la bacalaureat (20 %)".

Facultatea de Teologie Ortodoxa din Iasi


La Facultatea de Teologie Ortodoxa "Dumitru Staniloae" din Iasi au inceput din data de 14.07.2008, inscrierile la examenul de admitere pentru cursurile universitare 2008 - 2009. Inscrierile se vor incheia in data de 20 iulie 2008, iar in perioada 21 - 23 iulie este programata selectia dosarelor si afisarea rezultatelor. Care sunt specializarile pentru anul universitar urmator si cate locuri vor fi scoase la concurs ne-a spus pr. prof. dr. Ioan Cristinel Tesu, directorul Departamentului de Teologie din cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Iasi: "Teologie Ortodoxa Pastorala (4 ani), Teologie Ortodoxa Didactica, Teologie Ortodoxa Sociala si Arta Sacra (3 ani). Pentru specializarea Teologie Ortodoxa Pastorala, cursurile sunt doar la zi, si sunt 46 de locuri la buget si 135 de locuri la taxa. Pentru specializarea Teologie Ortodoxa Didactica sunt alocate 20 de locuri la buget si 10 locuri la taxa. Pentru specializarea Teologie Ortodoxa Sociala sunt alocate 20 de locuri la buget si 10 locuri la taxa, iar pentru specializarea Arta Sacra sunt alocate 30 de locuri la buget si 10 locuri la taxa".

De asemenea, pr. prof. dr. Ioan Cristinel Tesu ne-a vorbit si despre modul in care va avea loc selectia dosarelor: "Examenul de admitere ca consta intr-un concurs de dosare, media generala de admitere calculandu-se dupa urmatoarea formula: 80 % din media finala este reprezentata de media generala a anilor de liceu sau seminar, iar 20 % este reprezentata de media generala obtinuta de catre fiecare candidat la examenul de bacalaureat".

In aceeasi perioada, la Facultatea de Teologie Ortodoxa "Dumitru Staniloae" din Iasi se va organiza si admiterea pentru cursurile de masterat, dupa cum ne-a spus pr. prof. dr. Ioan Cristinel Tesu, directorul Departamentului de Teologie din cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Iasi: "Facultatea noastra "demareaza" cu 5 masterate de cercetare in specialitate: Hermeneutica si teologie biblica, Teologie sistematica in context contemporan, Viata Bisericii - istorie si actualitate, Teologie practica si pastoral-misionara si Teologie patrimoniu cultural".

Sursa: Radio Trinitas

Facultatea de Teologie Ortodoxa "Andrei Saguna" din Sibiu

La Facultatea de Teologie Ortodoxa "Andrei Saguna" a Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu se vor incheia astazi, 16 iulie a.c., inscrierile pentru studiile universitare de licenta, pentru anul universitar 2008-2009. Inscrierea si depunerea dosarelor candidatilor a inceput in data de 10 iulie. Domeniile de specializare pentru anul universitar 2008-2009 si numarul de locuri alocate acestora sunt: Teologie Ortodoxa Pastorala - 4 ani( 65 de locuri finantate de la buget, un loc fiind rezervat studentilor de etnie roma, un alt loc pentru studentii din republica Moldova / 95 de locuri cu taxa); Teologie Ortodoxa Didactica - 3 ani ( 12 locuri finantate de la buget / 15 locuri cu taxa); Teologie Sociala - 3 ani ( 15 locuri finantate de la buget / 25 de locuri cu taxa). Examenul de admitere, ce se va desfasura in data de 17 si 18 iulie a.c, va consta intr-un test psihologic eliminatoriu , examinarea aptitudinilor muzicale - pentru studentii de la Teologie Pastorala si o proba de cunostinte religioase. In calcularea mediei de admitere, 50 % va avea pondere nota de la examenul de bacalaureat, 25 % media anilor de liceu sau seminar si 25 % nota de la proba de cunostinte religioase. Rezultatele sesiunii de admitere vor fi afisate in data de 19 iulie 2008.

Sursa: basilica.ro

.

15 Iulie 2008

Vizualizari: 3052

Voteaza:

Admiterea la Facultatile de Teologie Ortodoxa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE