Curtea Constitutionala a statului Israel a respins apelul inaintat de sustinatorii fostului patriarh Irineu I.


Fostul patriarh al Ierusalimului, Irineu I, a suferit o lovitura puternica in urma deciziei Curtii Constitutionale a statului Israel, prin care se respingea apelul inaintat de sustinatorii lui la decizia Bisericii Ortodoxe de a-l depune din scaun. Decizia Curtii pregateste astfel calea pentru adunarea unui sinod, in cadrul caruia sa se purceada la alegerea a trei candidati la scaunul patriarhal, dintre care sa se aleaga viitorul patriarh. Apoi, pentru ca totul sa se desfasoare in concordanta cu vechile asezaminte bisericesti, lista va fi aprobata de conducerea celor trei tari in care patriarhia are credinciosi si anume: Israel, Palestina si Iordania. In cazul in care nu exista probleme deosebite, toate aceste etape pot fi parcurse pana in 15 august anul curent. Chiar si Autoritatea Palestiniana, destul de reticenta in a-l condamna pe fostul patriarh, si-a exprimat recent sustinerea fata de loctiitorul de patriarh, Cornelius de Petra.

Irineu a fost solicitat, printre altele sa achite taxele de judecata, in total 15 mii de secheli, aproape 2700 de dolari. ( Trinitas, 2 august)

.

02 August 2005

Vizualizari: 1631

Voteaza:

Curtea Constitutionala a statului Israel a respins apelul inaintat de sustinatorii fostului patriarh Irineu I. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE