Evenimente deosebite la Manastirea Crasna

 

Manastirea Crasna aniverseaza astazi 40 de ani de la reorganizarea vietii monahale, ca urmare a desfiintarii acestei manastiri prin Decretul 410, din anul 1959. Tot astazi, la Manastirea Crasna va fi sfintit paraclisul cu hramul "Duminica Sfintilor Romani" din cadrul manastirii. Mai multe detalii despre cele doua momente ne-a vorbit parintele Daniel, secretarul Manastirii Crasna: "Paraclisul din Manastirea Crasna ramane un unicat, fiind singurul locas de rugaciune pictat in intregime numai cu chipurile sfintilor romani. Astazi, Manastirea Crasna va sarbatori implinirea a 40 de ani de cand viata monahala s-a reorganizat in urma desfiintarii acestei manastiri, ca urmare a Decretului 410 din noiembrie 1959".

De asemenea, parintele Daniel ne-a prezentat si programul liturgic: "Se vor aduna toti monahii care, in decursul celor 40 de ani, au fost calugariti in acest vechi asezamant monahal.

Privegherea de toata noaptea va incepe la orele 20.00, iar in cadrul Privegherii va tine un cuvant de invatatura PS Galaction, episcopul Alexandriei si Teleormanului. Astazi, la orele 08.00, se va savarsi slujba Acatistului Sfintilor Romani, urmata de slujba Ceasurilor si sfintirea apei. La orele 09.20 va incepe sfintirea paraclisului, urmata de Sf. Liturghie".

Vezi: MANASTIREA CRASNA

.

21 Iulie 2007

Vizualizari: 1862

Voteaza:

Evenimente deosebite la Manastirea Crasna 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE