La Academia Romana s-a desfasurat un simpozion dedicat implinirii a zece ani de la venirea Papei Ioan Paul al II-lea in Romania

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a participat, astazi, 7 mai, la simpozionul dedicat implinirii a zece ani de la venirea Papei Ioan Paul al II-lea in Romania, simpozion desfasurat la Academia Romana. La acest eveniment aniversar au participat reprezentanti ai Bisericilor Romano-Catolice, Greco-Catolice si Ortodoxe, academicieni, oameni de cultura si politicieni.

In aula Academiei Romane au fost sustinute discursuri de reprezentantii Bisericilor Ortodoxe, Romano-Catolice, Greco-Catolice si adresate mesaje din partea Papei Benedict al XVI-lea si Presedintelui Traian Basescu. Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a evidentiat in discursul sau importanta venirii in tara noastra a suveranului pontif. Mesajul Papei Benedict al XVI-lea a fost citit de nuntiul apostolic Francisco Xavier Losano.

Mesajul Presedintelui Romaniei a fost prezentat de Bogdan Tataru-Cazaban, consilier prezidential. Discursul din partea Academiei Romane a fost sustinut de academicianul Eugen Simion.

Sursa: Radio TRINITAS

.

07 Mai 2009

Vizualizari: 170

Voteaza:

La Academia Romana s-a desfasurat un simpozion dedicat implinirii a zece ani de la venirea Papei Ioan Paul al II-lea in Romania 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE