Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a sfintit biserica schitului din Tibucani

 

IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Patriarh ales al Bisericii Ortodoxe Romane, a oficiat ieri slujba de sfintire a bisericii noi construite a schitului din localitatea Tibucani - Protopopiatul Tg. Neamt. Aceasta biserica poarta hramul Intrarii in Biserica a Maicii Domnului. Inainte de sfintirea bisericii, IPS Parinte Mitropolit Daniel a tinut un cuvant de invatatura in care a aratat importanta bisericii in viata crestinilor: "Biserica este locul unde primim iertarea pacatelor, unde suntem dezlegati de pacatele savarsite cu gandul, cu cuvantul sau cu lucrul, din zi si noapte, din stiinta sau din nestiinta. Deci, locul in care ni se da iertarea pacatelor si incepe mantuirea noastra este Biserica.

Este locul unde ne pregatim pentru viata vesnica, locul unde primim arvuna vietii vesnice. Cand ne impartasim cu Trupul si Sangele Mantuitorului se canta: "Cu Trupul lui Hristos va impartasiti sau va cuminecati si din izvorul cel fara de moarte gustati". Izvorul cel fara de moarte este Hristos, Care a biruit moartea si traieste vesnic in umanitatea Sa inaltata la ceruri. Aceasta viata a lui Hristos care a biruit moartea se daruieste noua tainic ca o arvuna, ca o pregustare, urmand ca plinatatea ei sa o primim in viata cea cereasca".

Tot in cuvantul de invatatura, IPS Mitropolit Daniel a aratat care este cea mai mare podoaba a bisericii: "Cea mai mare frumusete in biserica este prezenta credinciosilor in ea. Unii se rugau in catacombe care nu erau imbodobite, insa crestinii aduceau frumusetea prezentei lor in biserica. Cand biserica se umple de credinciosi si credincioase care se roaga, atunci ea are frumusete deplina. Frumusetea unei biserici o da prezenta oamenilor in rugaciune".

 

.

17 Septembrie 2007

Vizualizari: 1152

Voteaza:

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a sfintit biserica schitului din Tibucani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE