Proclamarea locala a canonizarii Sfintilor Cuviosi Rafael si Partenie


Proclamarea locala a canonizarii Sfintilor Cuviosi Rafael si Partenie

La schitul Agapia Veche, din judetul Neamt, va avea loc luni, 21 iulie a.c., proclamarea locala a canonizarii Sfintilor Cuviosi Rafael si Partenie. Canonizarea sfintilor nemteni a fost aprobata de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, in sedinta de lucru din 5 - 7 martie 2008. In data de 5 iunie a.

c., la Manastirea Neamt, in cadrul Sfintei Liturghii, oficiate cu prilejul sarbatorii Inaltarii Domnului, a avut loc proclamarea solemna a canonizarii a noua parinti cuviosi din tinutul Neamtului, printre care se aflau si Sfintii Cuviosi Rafael si Partenie de la Agapia Veche (21 iulie).

Evenimentele vor debuta duminica seara cu slujba privegherii, oficiata la manastirea Agapia Noua, dupa care a doua zi, la schitul Agapia Veche va fi oficiata slujba Sfintei Liturghii, urmata de proclamarea locala a canonizarii celor doi sfinti. Asemenea proclamari locale vor avea loc si pentru ceilalti sfinti nemteni, a caror proclamare oficiala a canonizarii a avut loc in data de 5 iunie a.c. Urmatoarea proclamare locala va fi cea a Sfantului Cuvios Iosif, ce va avea loc la manastirea Varatic, in ziua de 16 august a.c.

.

16 Iulie 2008

Vizualizari: 602

Voteaza:

Proclamarea locala a canonizarii Sfintilor Cuviosi Rafael si Partenie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE