Mii de pelerini, la hramul manastirii ortodoxe Lainici

 

Mii de pelerini din Oltenia, Hunedoara, dar si din zone ale tarii au participat, ieri, la hramul manastirii Lainici, de pe Defileul Jiului. Manastirea gazduieste o icoana despre care oamenii cred ca ar fi facatoare de minuni, unica in tara. Masurile de securitate au fost sporite pentru acest eveniment, iar Inspectoratul de Politie al Judetului Gorj a suplimentat efectivele de politisti care au monitorizat in aceste zile atat traficul rutier, cat si activitatile religioase desfasurate la Lainici.


Credinciosii au venit la manastirea Lainici inca de duminica si au dormit sub cerul liber, in ciuda temperaturilor scazute. "Vin aici de 15 ani, din Craiova, special pentru hramul manastirii Lainici.

Dormim unde va da Dumnezeu, unde gasim, dar cea ma mare parte a noptii o sa stam la slujba, in biserica. O sa vin in continuare, an de an, atata timp cat imi va da Dumnezeu putere", a declarat unul dintre credinciosi, Constantin Latea. "Eu vin de mai bine de 20 de ani, din Filiasi, si nu consider ca drumul este prea lung. Aici ma simt mai aproape de Dumnezeu", a completat un alt credincios, cu care Latea imparte banca din fata manastrii. Manastirea Lainici se afla la 25 de kilometri de Petrosani si la 32 de Targu Jiu si este de zeci de ani locul de pelerinaj al credinciosilor din zona de sud a Romaniei. Lacasul de cult este de o frumusete aparte.


Ieri, pelerinii au ascultat slujba oficiata de 10 preoti si de trei inalte fete bisericesti. La hramul manastirii Lainici au participat mitropolitul Teofan al Olteniei, mitropolitul Iosif al Germaniei Occidentale si Meridionale si episcopul Vicar Gurie de la Arhiepiscopia Craiovei. Dupa slujba, credinciosii aflati in pelerinaj au fost invitati la masa de calugarii de la manastire.

 

Vezi: Manastirea Lainici

.

06 August 2007

Vizualizari: 1028

Voteaza:

Mii de pelerini, la hramul manastirii ortodoxe Lainici 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE