Bunavestire, sarbatorita la capela romaneasca din Munchen


Capela ortodoxa romana „Sfantul Siluan Atonitul” din Munchen si-a anuntat deja programul special pe care il va organiza vineri, 24 martie, si sambata, 25 martie, cu prilejul sarbatorii Buneivestiri.

Prima zi a manifestarilor religioase va incepe la ora 21:00, cand, pana la ora 00:30, se va savarsi Slujba Privegherii, incluzand Vecernia cu Litie si Utrenia, urmata de Sf. Liturghie. La aceasta sunt invitati toti iubitorii slujbelor ortodoxe, care doresc sa o cinsteasca, astfel, pe Fecioara Maria, cea care se afla in centrul acestei sarbatori importante pentru crestini. Cea de-a doua zi de celebrare va fi marcata la ora 19:00, dupa slujba Vecreniei, de conferinta cu tema: "Ortodoxie, ecumenicitate si ecumenism", pe care o va sustine PS Sofian Brasoveanul, informeaza capela romaneasca.

In cadrul cuvantarii se vor da raspunsuri la intrebari precum: Ce se intelege prin dimensiunea ecumenica a Ortodoxiei? ?Care este diferenta intre ecumenicitatea credintei si ecumenismul birocratic? Ce urmareste Biserica prin dialogul cu celelalte religii? La ce trebuie sa ne conduca un dialog cu adevarat ecumenic? Ce inseamna sa fim ortodocsi in societatea pluriconfesionala si multireligioasa contemporana? Sau Cum putem trai ecumenicitatea credintei noastre in familie, parohie, societate? Conferinta va continua cu un dialog pe aceasta tema de stringenta actualitate, in spatiul si timpul de astazi.

Munchen, Germania/Romanian Global News    

.

15 Martie 2006

Vizualizari: 1363

Voteaza:

Bunavestire, sarbatorita la capela romaneasca din Munchen 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE