Cursuri pentru copiii ortodocsi romani din Torino, la scoala parohiala Sfanta Cruce

 

Copiii ortodocsi romani din Torino au posibilitatea sa ia parte la cursurile scolii parohiale "Sfanta Cruce" din aceasta localitate italiana, la care se afla preotul Rosu Lucian.

Parintele este directorul Centrului de Coordonare Educativa (CCE) in Italia, iar biserica "Sfanta Cruce" din Torino la care slujeste, din Via Accademia Albertina, este unul din sediile europene unde se desfasoara proiectul Scoala parohiala - deschiderea de scoli parohiale cu predare in limba romana pentru copiii romanilor din diaspora, in parohiile din cadrul Mitropoliei Ortodoxe Romane din Europa Occidentala si Meridionala.

Obiectivul major al scolii este acela de a oferi fiecarui copil posibilitatea de a cunoaste valorile spirituale si culturale ale poporului roman. In acestei scoli vor fi urmarite doua directii: transmiterea Evangheliei in duhul traditiei ortodoxe romane si transmiterea limbii si culturii romane, anunta Primaria din Torino.

Centrul de Coordonare Educativa pentru Romanii din Europa Occidentala si Meridionala" (CCE) a fost infiintat in august 2006 prin sprijinul Departamentului pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei.

Prin activitatea sa, CCE sprijina MOREOM in activitatile educative din parohiile ortodoxe romane ale Europei Occidentale si Meridionale.

.

20 Septembrie 2007

Vizualizari: 1143

Voteaza:

Cursuri pentru copiii ortodocsi romani din Torino, la scoala parohiala Sfanta Cruce 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE