Liturghie pentru romani la Milano


Romanii din Milano au participat duminica, 12 martie, la o Liturghie celebrata in limba romana, care a avut loc la parohia "Spirito Santo", din Piazza Europa, in Corsico, la periferia orasului Milano.

Acest lacas de cult a fost pus la dispozitie de responsabilii cu emigrantii din Milano, care au fost de acord sa ofere un loc unde se pot reuni romanii. Parohul de acolo, pr. Carlo Pirotta, cunoaste bine realitatea din Romania, lucrand la Caritasul din Milano.

Liturghia de la ora 18.

00, in ritul ambrozian, a fost celebrata de preitii romani Gelu Miclaus si Marcelin Mititelu (responsabili ai comunitatii din Torino) in limba italiana si in limba romana. Pe langa comunitatea locala parohiala, au mai participat si circa 30 de romani, numarul mic al acestora datorandu-se faptului ca nu au putut fi anuntati, informeaza Epioscopia Romano-Catolica de Iasi. Pe aceasta cale, se face un apel la familiile din tara care au rude la Milano sa-i anunte de aceasta initiativa.

La biserica "Spirito Santo", din Piazza Europa, in Corsico, Milano, se poate ajunge din Milano cu metroul (MM2) la gara Romolo si de aici cu autobuzul 325 pana la capat. Cu masina personala se ia Tangentiala Vest, iesirea Corsico, apoi al doilea semafor la dreapta.

Celebrarea Liturghiei se va face la ora 18:00, in fiecare a doua duminica din luna. Cu o ora inainte romanii vor avea posibilitatea sa se spovedeasca, iar dupa slujba se va face o masa rotunda pentru discutii. Pentru informatii suplimentare se poate lua legatura cu pr. Gelu Miclaus (tel. 0039/3389063051; gmiclaus@libero.it), pr. Marcelin Mititelu (tel. 0039/3334107653) sau pr. Carlo Pirotta (tel. 0039/3396466209, c.pirotta@caritas.it). 
 
Milano, Italia/Romanian Global News

.

14 Martie 2006

Vizualizari: 1453

Voteaza:

Liturghie pentru romani la Milano 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE