Mitropolitul Daniel al Moldovei, in vizita pastorala in Portugalia


Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Daniel, se va afla in perioada 25-26 martie la Lisabona, Portugalia, la invitatia IPS Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale.

Ierarhul roman va savarsi la sfarsitul acestei saptamani slujba Sfintei Liturghii in biserica ortodoxa romana de la Lisabona, din Portugalia, unde se afla foarte multi romani si, mai ales, foarte multi moldoveni, informeaza postul de radio al mitropoliei de la Iasi. Prezenta ierarhului roman in mijlocul diasporei din Lisabona se va face si de sarbatoarae Buneivestiri, celebrata sambata, 25 martie, alaturi de preotul roman de acolo, parintele Victor Pop.

Inainte de plecarea sa in Portugalia, IPS Daniel a evidentiat datoria pe care o au romanii din tara de a-i sustine pe cei plecati in strainatate, romani care au nevoie de rugaciunea celor de acasa. Pe langa aceasta rugaciune, romanii plecati mai au nevoie sa fie vizitati din cand in cand de catre ierarhi, de catre preoti, de catre preotii parohi, de catre prieteni, ca sa nu se simta singuri, indepartati si instrainati, iar cand se intorc acasa, mai ales in vacanta, sa fie primiti cu multa dragoste frateasca, cu multa atentie si cu multa incurajare, pentru a-si pastra credinta ortodoxa romaneasca, dar si pentru a pastra legatura cu parohiile noastre care s-au infiintat cu ajutorul Patriarhului Teoctist, considera IPS Daniel.

 
 
Lisabona, Portugalia/Romanian Global News    

.

22 Martie 2006

Vizualizari: 1385

Voteaza:

Mitropolitul Daniel al Moldovei, in vizita pastorala in Portugalia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE