Pastele ortodox, sarbatorit in Atlanta de 300 de romani


Peste 300 de romani au participat in noaptea de Inviere la slujba oficiata de parintele Nicolae Clempus la biserica ortodoxa romana „Sfanta Maria” din localitatea Norcross, statul american Georgia.

Potrivit buletinului parohial al lacasului de cult romanesc, romanii s-au adunat in curtea bisercii in jurul orei 11:30, la ora 12:00 parintele iesind din Sfantul Altar cu lumanarea aprinsa si chemandu-i pe oameni sa primeasca lumina din lumina divina care a rasarit din mormantul gol de la Ierusalim. Pe acordurile indemnului "Veniti de primiti lumina", romanii au iesit in procesiune solemna cu lumanarile aprinse pana la locul pregatit special dinainte unde au rasunat pentru prima data cuvintele Evangheliei Invierii si troparul "Hristos a Inviat din morti".

Credinciosii s-au intors apoi in biserica unde a continuat slujba de Inviere urmata de Sfanta Liturghie, la sfarsitul careia s-a sfintit "pastele". A doua zi a avut loc o masa pascala pregatita de doamnele din parohie, alcatuita din bucate traditionale romanesti.

 
 
Norcross, SUA/Romanian Global News 

.

26 Aprilie 2006

Vizualizari: 2116

Voteaza:

Pastele ortodox, sarbatorit in Atlanta de 300 de romani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE