Program pascal pentru romanii din California

 

Biserica ortodoxa romana "Sfantul Ioan Botezatorul" din Los Angeles si preotul paroh, parintele Ieromonah Teodosie, ii asteapta pe credinciosii romani sa ia parte la programul religios care se va desfasura in acest lacas de cult in ultima saptamana din Postul Pastelui. Programul Liturgic din Saptamana Patimilor va incepe duminica, 1 aprilie, de Florii, cand de la ora 12:30 va avea loc Liturghia Sfantului Ioan Gura de Aur urmata de sfintirea si impartirea ramurilor de palmier, maslin, finic si flori. Urmatoarea slujba va fi in Joia Mare, pe 5 aprilie, de la ora 20:15, cand se va oficia Denia celor 12 Evanghelii (Utrenia Vinerii celei Mari) cu scoaterea Sfintei Cruci si citirea celor 12 Evanghelii ale Patimilor Domnului. In Vinerea Mare, pe 6 aprilie, de la ora 16:00 se va savarsi Taina Sfantului Maslu cu sfintirea untdelemnului si a fainei, iar de la ora 19:00 se va oficia Utrenia Sambetei celei Mari sub forma de Denie cu cantarea Slujbei Prohodului (Inmormantarii Domnului), ridicarea Sfantului Epitaf si ocolirea Bisericii.

Sambata, in Noaptea Invierii, pe 7 aprilie, slujba va incepe la ora 23:30 cu Utrenia sau Slujba Invierii cu aprinderea Facliei de Paste si ocolirea Bisericii, Cantarile Canonului Invierii si procesiunea sarutarii Icoanei Invierii, a Sfintei Cruci si a Sfintei Evanghelii, urmate de celebrarea Sfintei si Dumnezeiestei Liturghii a Sfantului Ioan Gura de Aur incheiata de rostirea rugaciunilor de binecuvantare a carnurilor, branzei si oualelor de Paste precum si sfintirea Cosurilor Pascale aduse de credinciosi, miruirea, impartirea Anafurei si a Pastelui.


Dupa Slujba Invierii Domnului toti cei prezenti sunt invitati sa participe la o Agapa Pascala care va avea loc in sala de mese a bisericii, anunta publicatia romaneasca "Meridianul" din SUA.

.

27 Martie 2007

Vizualizari: 2491

Voteaza:

Program pascal pentru romanii din California 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE