Tabara romaneasca la manastirea ortodoxa Sf. Dumitru din New York

 

Copiii romani din Statele Unite ale Americii si din Canada au posibilitatea sa participe in perioada 21-29 iulie la o tabara romaneasca de vara organizata la Manastirea ortodoxa "Sf. Dumitru" din Middletown. Evenimentul se afla la cea de-a patra editie si beneficiaza, ca si in anii precedenti, de indrumarea parintelui Ioan Cassian. In urma cu patru ani, cand abia sosise din Franta, parintele Ioan Cassian, sub indrumarea I.P.

S. Nicolae, a strans o mana de voluntari si a inceput o mini-tabara la Manastirea Sf. Dumitru. Au fost putini copii si putini voluntari, dar initiativa si programul au fost bine primite in randurile romanilor. Intre timp s-au stabilit aici calugari care formeaza obstea Manastirii Sf Dumitru, si in vecinatate, la Ellenville, s-a format o alta manastire romanesca de maici, Acoperamantul Maicii Domnului.


In anii care au urmat, parintii calugari si maicile au participat si au ajutat la buna desfasurare a taberei. Programul s-a diversificat de la an la an ca sa raspunda tuturor grupelor nou create de copii-mici, mijlocii si mari. In afara de munca si participarea calugarilor si maicilor, tabara se bazeaza tot pe voluntari care ajuta la indeplinirea tuturor activitatilor necesare incepand cu treburile administrative de aprovizionare cu mancare, pregatirea mesei, curatenie, amenajarea dormitoarelor, dar si de crearea de programe spiritual-cultural-educative, sportive si activitati de creatie artistica: pictura de icoane pe sticla si diverse mestesuguri.


Incepand cu anul 2006, P.S. Ioan Casian a extins tabara cu participarea copiilor din Canada, astfel incat mica tabara de la Manastirea Sf. Dumitru a devenit tabara internationala. Pentru ca numarul de copii a crescut si numarul de voluntari a crescut, dar spatiul de cazare a devenit neincapator. Din acest motiv, o parte din cei care au ajutat anul trecut au dormit la motelurile din apropiere.


Si cum in fiecare an tabara se termina cu o activitate comuna, duminica, 29 iulie, se va oficia Sf. Liturghie afara, la care vor participa I.P.S. Nicolae si P.S. Ioan Casian de Vicina. Urmeaza o agapa frateasca pregatita de Comitetul de Doamne al Bisericii Sf. Nicolae din Woodside si un  program pregatit de copii. Anul acesta va fi o alta surpriza, o mini piesa de teatru - o transpunere moderna a unei legende medievale, informeaza biserica "Sf. Nicolae" din Woodside.


Asezamantul monahal Sf. Dumitru este localizat in apropierea orasului Middletown, New York, la o distanta de 1,5 - 2 ore de New York City si de central New Jersey.

 

 

.

27 Iunie 2007

Vizualizari: 1423

Voteaza:

Tabara romaneasca la manastirea ortodoxa Sf. Dumitru din New York 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE