Vizita pastorala la Nima Raciului


Face parte din Traditia Bisericii ca intai-statatorul si conducatorul spiritual al unei Biserici sa viziteze comunitatile pe care le pastoreste si de care este intim legat.

Vizita unui arhiepiscop intr-o parohie are o importanta deosebita pentru primenirea vietii spirituale a comunitatii si pentru intarirea credintei.

Preafericitul Arhiepiscop Lucian la Nima Raciului

Duminica, 3 septembrie, parohia greco-catolica Nima Raciului va primi vizita pastorala a Preafericitului Lucian, Arhiepiscop de Alba Iulia si Fagaras. Aceasta vizita vine in intampinarea nevoilor spirituale ale credinciosilor din Nima, o comunitate aflata in permanenta crestere spirituala. Specificul parohiei Nima Raciului este dat de factorul geografic, calitatea credinciosilor si statutul bisericii de aici, care in viitor se doreste a fi loc de manastire, ca urmare a pelerinajelor organizate cu ocazia Adormirii Maicii Domnului si care au deja o traditie in zona.


Dupa Sfanta Liturghie Arhiereasca, Prefericitul Lucian va binecuvanta biserica, ca urmare a noilor reparatii efectuate la structura de lemn a asezamantului, si care au adus o schimbare importanta in arhitectura de ansamblu a bisericii. Preafericitul Lucian se va afla in fruntea unui sobor format din pr. Protopop de Raciu Toader Dulau, pr. Paroh de Nima Raciului Narcis Martiniuc, ceilalti preoti din protopopiatul de Raciu si alti preoti din protopopiatul de Targu Mures.

Sunt aseptati un numar cat mai mare de credinciosi, pentru a-l primi cu bucurie pe intai-statatorul Bisericii noastre si pentru a fi uniti in rugaciune. (N.M.)

Pentru contact: Pr. Narcis Mihai Martiniuc, tel:0744648955; e-mail: narcismartiniuc@yahoo.com

 

.

29 August 2006

Vizualizari: 1675

Voteaza:

Vizita pastorala la Nima Raciului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE