Bisericile si manastirile ortodoxe isi asteapta credinciosii


Bisericile si manastirile ortodoxe isi asteapta credinciosii

In aceasta perioada, credinciosii ortodocsi au posibilitatea de a participa la slujbele specifice Saptamanii Mari, oficiate in toate bisericile si manastirile din orase si sate ori din imprejurimi

Bisericile din Bucuresti isi asteapta credinciosii in Saptamana Patimilor la slujbele specifice din aceasta perioada. Credinciosii pot participa in aceasta perioada la sluba Deniilor, Liturghiei Darurilor mai inainte sfintite, Sfantul Maslu si Taina Sfintei Spovedanii.

La Catedrela patriarhala, slujba Deniilor incepe la orele 18:00. Alaturi de Catedrala patriarhala, toate bisericile din Bucuresti isi deschid usile pentru crestinii dornici de slujba si rugaciune catre Mantuitorul Hristos.

Astfel, la Biserica "Sfanta Ecaterina", paraclisul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, Deniile incep la ora 18:00, maine si sambata se va savarsi Sfanta Liturghie a Sfantului Vasile cel Mare unita cu Vecernia, iar vineri la ora 10:00 va avea loc Vecernia speciala, cand se va scoate spre inchinare Sfantul Antimis.



La Biserica "Sfantul Elefterie", de pe malul Dambovitei, in mijlocul pietii Operei, slujba Deniilor incepe la ora 18:00, iar in fiecare seara, inainte si dupa randuielile liturgice, preotii slujitori spovedesc pe cei prezenti. "Saptamana aceasta a inceput cu sarbatorirea dreptului Iosif, cel preafrumos si curat, si se incheie cu vanzarea si rastignirea Mantuitorului si va culmina cu Invierea Lui din morti", dupa cum ne-a declarat parintele consilier Valer Ulican, parohul Bisericii "Sfantul Elefterie".

La Manastirea Antim si la Manastirea Darvari, credinciosii sunt asteptati la slujba Deniilor si la taina Spovedaniei incepand cu ora 18:00.

Manastirea Neamt, "o catedrala in aer liber"

La Biserica "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" - Barboi din Iasi, slujbele Deniilor incep de la ora 18:00, in fiecare seara, iar dupa slujba din noaptea Invierii, se va oficia Vecernia cunoscuta ca si doua Inviere, de la ora 12:00. In fiecare zi, lacasul de cult va fi deschis pentru spovedania si impartasirea credinciosilor, dimineata de la ora 8 la ora 10:00, dar si pentru slujbele oficiate in aceasta perioada. Slujbele Deniilor vor incepe in aceste seri la Biserica "Sf. Nicolae" - Copou, de la ora 18:00, iar de Pasti, se vor oficia slujbele specifice de la ora 24:00, in noaptea de Inviere. Slujba Vecerniei de la a doua Inviere se va oficia in biserica ieseana, de la ora 13:00.
 
La Manastirea "Sfintii Trei Ierarhi" din Iasi, slujbele Deniilor vor incepe in fiecare seara de la ora 17:00, iar de Pasti, se va oficia slujba obisnuita de la ora 24:00, pentru ca a doua Inviere sa se oficieze in biserica manastirii, de la ora 17:30. Ca in fiecare an, la Manastirea Neamt, in Saptamana Mare, slujbele Deniilor se savarsesc de la ora 19:00, iar in noaptea de Inviere, se va oficia slujba in curtea manastirii, pe o scena amenajata, participand sute de credinciosi pelerini. Curtea manastirii capata, in noaptea de Inviere, o imagine unica prin multimea credinciosilor care participa la slujbe cu lumanari aprinse, astfel incat "devine o catedrala in aer liber", dupa cum ne-a spus staretul manastirii, arhim. Benedict Sauciuc. A doua Inviere se oficiaza la Manastirea Neamt, de la ora 14:00.

Manastirea Agapia isi asteapta pelerinii in aceasta perioada, pentru a participa la Deniile oficiate in fiecare seara de la ora 18:30, iar slujba de la a doua Inviere se va oficia de la ora 14:00. La Manastirea Varatic, slujbele Deniilor se oficiaza de la ora 18:00, iar dupa slujbele din noaptea de Inviere, la ora 14:00 va avea loc, a doua inviere, in ziua de Pasti. (S.M., C.
B.)

.

23 Aprilie 2008

Vizualizari: 963

Voteaza:

Bisericile si manastirile ortodoxe isi asteapta credinciosii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE