Centrul de presa BASILICA isi sarbatoreste hramul


Centrul de presa BASILICA isi sarbatoreste hramul

Luni, in ziua de praznuire a Sfintei Treimi, va fi sarbatorita, pentru prima data, ziua Centrului de Presa Basilica al Patriarhiei Romane.

Momentul aniversar va incepe cu slujba Sfintei Liturghii si slujba de Te Deum, care vor fi oficiate de Preasfintitul Ciprian Campineanul, Episcop-Vicar Patriarhal, la Biserica "Sfantul Spiridon" - Nou din Bucuresti.

Dupa savarsirea Sfintei Liturghii, va avea loc, incepand cu ora 12:00, lansarea Agentiei de Stiri Basilica a Patriarhiei Romane.

"Aceasta agentie este o premiera in lumea ortodoxa, pentru ca, pana acum, nu a mai existat o astfel de institutie de presa. Agentia de Stiri Basilica are rolul de a selecta si a sistematiza stirile puse la dispozitie de catre celelalte componente ale Centrului de Presa BASILICA.

Prezentarea stirilor, interfata dintre aceasta noua componenta si restul mass-mediei romanesti se va face prin pagina web www.basilica.ro. Stirile vor fi clasificate pe diverse categorii, vizitatorii putand gasi informatii despre evenimentele religioase la zi, despre documente, interviuri, comunicate, discursuri ale Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, despre activitatile din eparhii, protoierii, manastiri si parohii. Incercam sa realizam, prin Agentia de Stiri, o legatura mai stransa intre crestinii ortodocsi din tara si strainatate, pentru ca, prin intermediul internetului, comunicarea devine mult mai facila decat prin celelalte modalitati traditionale de comunicare. Fluxul de stiri va fi actualizat in fiecare zi, adaptandu-ne permanent, in functie de evenimentele care apar", ne-a declarat parintele consilier patriarhal Nicolae Dascalu, coordonatorul Agentiei.

Sarbatoarea hramului Centrului de Presa Basilica va continua in sala "Europa Christiana" a Palatului patriarhal, unde PF Patriarh Daniel va oferi diplome de onoare pentru unii dintre angajatii celor cinci departamente ale Centrului de Presa si distinctii de vrednicie pentru cei care sprijina desfasurarea activitatilor acestui centru. De asemenea, va acorda rangul de iconom stavrofor unor clerici din cadrul Centrului de presa Basilica.

Infiintat cu binecuvantarea si la initiativa Patriarhului Daniel, Centrul de presa Basilica cuprinde Televiziunea TRINITAS TV, postul de radio Trinitas, cotidianul "Ziarul Lumina", cu saptamanalul "Lumina de duminica", si "Vestitorul Ortodoxiei", buletinul oficial al Patriarhiei Romane, Biroul de presa al Patriarhiei si agentia de Stiri Basilica.

Si la Iasi, Institutul Cultural Misionar Trinitas al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei va marca luni hramul institutiei, prin organizarea Simpozionului "Iasi, orasul bisericilor".

Ciprian BARA

.

13 Iunie 2008

Vizualizari: 649

Voteaza:

Centrul de presa BASILICA isi sarbatoreste hramul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE