Conferinte pastoral-misionare la Galati si la Oradea


Conferinte pastoral-misionare la Galati si la Oradea

- In perioada 4-13 noiembrie 2008 se vor desfasura, la toate cele opt protopopiate din cuprinsul Episcopiei Dunarii de Jos, in conformitate cu prevederile Art. 140 din Statutul pentru organizarea si functionarea Bisericii Ortodoxe Romane si ale Hotararii nr. 830/ 2008 si cu binecuvantarea chiriarhului locului, Preasfintitul Casian, conferintele pastoral-misionare de toamna din anul 2008, informeaza Basilica. Tema comuna a acestora, prezentata la nivel eparhial, va fi "Preotul si comunitatea credinciosilor din parohie, astazi: intre constiinta slujirii si provocarile contemporane. Aspecte concrete din viata Eparhiei Dunarii de Jos".

Astazi, 4 noiembrie a.c., ierarhul Dunarii de Jos va deschide seria acestor conferinte in protopopiatul Insuratei, unde programul va debuta la ora 8:00 cu slujba Utreniei si a Sfintei Liturghii, la care vor participa toti preotii din protopopiatul respectiv, urmata de conferinta propriu-zisa, sustinuta la sediul protoieriei si prezidata de Intaistatatorul locului.

Cu binecuvantarea si in prezenta Preasfintitului Sofronie, Episcopul Oradiei, in perioada 4-13 noiembrie 2008, in Protopopiatele din cuprinsul Episcopiei Ortodoxe Romane a Oradiei vor avea loc conferintele pastoral-misionare semestriale cu tema "2008 Anul jubiliar al Sfintei Liturghii. Sfanta Liturghie - icoana a Imparatiei Cerurilor". Conferintele se vor desfasura la sediile protopopesti, incepand cu ora 10:00, dupa urmatorul program: marti, 4 noiembrie 2008 - Protopopiatul Oradea; joi, 6 noiembrie 2008 - Protopopiatul Marghita; marti, 11 noiembrie 2008 - Protopopiatul Beius; joi, 13 noiembrie 2008 - Protopopiatul Tinca. Lucrarile celor patru conferinte vor fi prezidate de catre PS Episcop Sofronie.

.

03 Noiembrie 2008

Vizualizari: 307

Voteaza:

Conferinte pastoral-misionare la Galati si la Oradea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE