Copiii de la Savinesti participa la tabara anuala de creatie

 

Parohia Savinesti 2, cu hramul "Sf. Voievozi Mihail si Gavriil", din Protopopiatul Roznov, este, zilele acestea, gazda unui eveniment dedicat tinerilor din parohie si celor din municipiul Piatra Neamt. Ca toate marile evenimente cultural-religioase din parohie, si tabara de creatie "Aripi de inger", ajunsa la a doua editie, este organizata la Centrul Social de aici, numit sugestiv "Popasul iubirii milostive". La initiativa preotului paroh, parintele Petru Munteanu, si cu ajutorul unor cadre didactice din comuna Savinesti, 65 de copii din parohie, dar si din parohiile din Piatra Neamt, au posibilitatea sa-si puna in valoare spiritul creator si talentul artistic. "Copii de toate varstele participa la diverse activitati culturale, sub indrumarea unor educatoare voluntare din parohie.

Credem ca aici pot sa dea dovada de talentul lor. Anul trecut, am organizat pentru prima oara aceasta tabara de creatie si copiii, parintii si toti cei care au fost implicati s-au aratat incantati de ideea noastra si de ceea ce am facut aici. Am promis atunci ca vom face in fiecare an o astfel de tabara si iata ca anul acesta ne-am tinut promisiunea", ne-a declarat pr. Petru Munteanu. Editia din acest an este organizata in colaborare cu Inspectoratul Judetean Piatra Neamt, care a delegat pentru aceasta tabara pe dl. Gabriel Paisa.

Rugaciune si creatie

Programul zilnic al taberei de vara de la parohia Savinesti 2, pe langa diverse manifestari culturale si artistice, cuprinde si momente de rugaciune si de meditatie religioasa. In fiecare zi, copiii au asigurata masa si toate materialele necesare pentru activitatile lor. "Am incercat, prin acest eveniment, sa imbinam o serie de activitati, din care sa nu lipseasca momentele de rugaciune. In fiecare zi, de la ora 10.00, incepem activitatile cu o rugaciune, dupa care copiii picteaza icoane pe sticla, pe lemn si mai ales pe piatra, pentru ca in apropiere este raul Bistrita si ne putem procura materia prima cu usurinta. De asemenea, avem si activitati sportive, intrucat dl. Paisa, de la Inspectoratul Scolar Judetean, este de la departamentul sportiv", ne-a mai spus pr. Munteanu.

Colaborare cu Protopopiatul Harlau

Maine, un grup de 27 de copii de la tabara de vara "Sf. Luca", din Protopopiatul Harlau, vor sosi la Savinesti pentru a participa, impreuna cu cei de aici, la diverse activitati. Copiii vor fi insotiti de doi preoti delegati ai Protopopiatului Harlau si vor vizita manastirile din zona. "Copiii de la Harlau vor fi cazati la hotelul "Bulevard" din Piatra Neamt, prin bunavointa d-lui Florin Cantoreanu, directorul acestui hotel, care ne-a oferit cazarea gratuita. De asemenea, prin bunavointa d-lui Daniel Zugravu, de la firma "DecorLux", am asigurat masa vizitatorilor nostri si am mai primit ajutor pentru activitatile noastre de la dl. Cristi Radu. Incercam sa colaboram cu cei de la Harlau, care au mai multa experienta in organizarea unor astfel de tabere, si vom avea, anul viitor, chiar un parteneriat. Avem in program intalniri, discutii si competitii sportive, sperand ca prin acestea sa ne apropiem unii de altii. Pentru copiii de la Harlau este o sansa de a vedea aceste locuri frumoase", a explicat pr. Munteanu.

 

 

.

23 August 2007

Vizualizari: 1567

Voteaza:

Copiii de la Savinesti participa la tabara anuala de creatie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE