Dubla aniversare, la Manastirea Duminica Sfintilor Romani


Dubla aniversare, la Manastirea Duminica Sfintilor Romani

Maine, 29 iunie, Manastirea Duminica Sfintilor Romani, din comnuna Popesti-Leordeni, isi praznuieste hramul.

La Sfanta Liturghie va participa Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, impreuna cu angajatii Institutului Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane, care isi praznuieste hramul.

La finalul Sfintei Liturghii, Preafericitul Daniel va oferi diplome de onoare si distinctii de vrednicie ostenitorilor tipografiei care s-au evidentiat in activitatea depusa.

Manastirea inchinata Sfintilor Romani, ctitorie a vrednicului de pomenire Teoctist patriarhul, este situata la marginea de sud-est a Capitalei, pe Soseaua Oltenitei nr. 255, in imediata vecinatatea a comunei Popesti-Leordeni, pe un teren ce apartine Arhiepiscopiei Bucurestilor.A fost construita intre anii 2003-2006, pe vatra unde, inca din anii 1987-1989, au fost asezate Atelierele Institutului Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane.

Slujba de tarnosire a sfantului altar, sfintirea bisericii si a corpului de chilii s-a savarsit in ziua de duminica, 29 octombrie 2006, de catre vrednicul de pomenire Teoctist patriarhul, in al douazecilea an de slujire patriarhala a sa, impreuna cu un sobor de 14 arhierei, preoti si diaconi, in mijlocul unei multimi de credinciosi. (Ciprian BAra)

.

27 Iunie 2008

Vizualizari: 412

Voteaza:

Dubla aniversare, la Manastirea Duminica Sfintilor Romani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE