In Cipru continua distrugerea bisericilor crestine


In partea nordica a insulei Cipru, aflata sub ocupatie turca de mai bine de 30 de ani, continua jefuirea si distrugerea de biserici si manastiri, in timp ce inainteaza inexorabil procesul de islamizare, informeaza catholica.ro. Aceasta realitate este descrisa intr-un reportaj realizat de trimisul special al cotidianului „Avvenire“, Luigi Geninazzi. Ziaristul a vorbit despre un „trist pelerinaj“ in care „la fiecare etapa sporeste indignarea si socul, o cale a durerii care parcurge locurile memoriei crestine in pericol de disparitie“.


Luigi Geninazzi a declarat pentru Radio Vatican: „Ceea ce m-a socat cel mai mult este ca aceasta situatie, a bisericilor crestine distruse, jefuite, transformate in restaurante sau in moschei, nu este doar un lucru ce dateaza de acum 30 de ani cand, cum stim, a fost un razboi, o interventie militara turca in insula Cipru, in 1974.

Din pacate, este un proces care continua si acum, si prin urmare este ceva extrem de ingrijorator. Am vazut biserici care acum sunt transformate in hoteluri sau in moschei. Aceasta situatie merge inainte…. Pentru noi care credem este foarte trist sa vedem aceasta situatie, as zice eu, chiar de barbarie impotriva locurilor de cult crestine, despre care eu nu credeam ca ar mai exista, ci ca s-ar fi oprit in urma cu 4-5 secole“.

 

 

de Narcisa BALABAN

.

19 Martie 2006

Vizualizari: 1379

Voteaza:

In Cipru continua distrugerea bisericilor crestine 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE