In Nijni-Novgorod se boteaza cate un militar in fiecare saptamana

 

Datorita colaborarii cu preotii, in cadrul unitatii militare de rachete din regiunea Nijni-Novgorod (Rusia), aproape in fiecare saptamana are loc cate un botez al unui militar in termen, anunta biroul de presa al Eparhiei de Nijni-Novgorod. Astfel, in luna noiembrie 2007, in capela militara, inchinata Sf. Serafim de Sarov au fost botezati 13 soldati din unitatea de rachete nr. 49494 a garnizoanei Dalnekonstantinovsk, regiunea Nijni-Novgorod. Colaborarea preotilor din regiune cu soldatii si ofiterii unitatii militare se desfasoara deja de doi ani, timp in care preotul capelan, Alexei Sirotin, a reusit, prin convorbirile cu militarii, sa-i apropie pe acestia de Biserica.

El savarseste Sfinte Taine si acatiste si participa la diverse manifestari ale unitatii, mai ales la depunerea juramantului. Dupa cum a precizat pr. Alexei, lucrul cu anumite categorii de militari in termen aduce, dupa un timp, relativ scurt, roade spirituale bogate. Printre acestia se numara mai ales tinerii cu devieri de comportament, dar si cei care au probleme cu adaptarea in armata. Actiunile de acest gen constituie rezultatul programului de colaborare al Patriarhiei Moscovei cu Ministerul Apararii, in cadrul caruia sunt trimisi preoti in unitati militare, cum este si cazul unitatii de rachete din Nijni-Novgorod.


Amintim ca, spre deosebire de situatia din Romania, in Federatia Rusa armata este obligatorie, iar tinerii care ajung la varsta de 20 de ani nebotezati sunt rodul nefericit al trecutului ateu al tarii. Desi populatia Rusiei numara aproximativ 100 de milioane de etnici rusi, doar 60 de milioane s-au declarat credinciosi ortodocsi, restul fiind inca atei. Tocmai de aceea, in multe biserici de acolo se pot vedea baptisterii pentru botezarea adultilor. (Eugeniu Rogoti)

.

06 Decembrie 2007

Vizualizari: 494

Voteaza:

In Nijni-Novgorod se boteaza cate un militar in fiecare saptamana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE