Manastirea Marcus a adoptat noua fetite

 

Manastirea Marcus a "adoptat" noua fetite


Asociatia de Binefacere "Sfanta Iustina" din cadrul Manastirii Marcus este prima casa familiala din Romania ridicata pe langa o manastire ortodoxa de maici, care are ca obiectiv adapostirea copiilor nou-nascuti. Prin Hotararea nr. 236/2002 a Comisiei pentru Protectia Copilului din cadrul Consiliului judetean Covasna, asociatia manastirii a obtinut autorizatie pentru desfasurarea de activitati in domeniul protectiei copilului.


Dupa cum aflam de pe site-ul manastirii, in acest fel, asociatia preia fetitele orfane inca de la varsta botezului, asigurandu-le, in continuare, "conditii optime de crestere si educatie, dupa toate principiile psiho-pedagogice, dar si duhovnicesti, intr-un climat moral sanatos, care sa le fereasca de urmarile nefaste ale abandonului familial si influentelor tuturor factorilor nocivi ai societatii noastre moderne. Astfel se implineste, in mod ideal, pilda evanghelica a Samarineanului Milostiv".Sustinerea fetitelor pana la implinirea sociala

Conform indemnului facut de Iisus, "Lasati copiii sa vina la Mine", nu s-a tinut seama de nici un criteriu de selectie (cum ar fi nationalitatea sau religia copiilor abandonati), singura conditie fiind aceea de a fi de parte feminina, avand in vedere natura institutiei care patroneaza aceasta casa familiala, respectiv o manastire de maici.


Asociatia urmareste integrarea treptata a acestor copii in viata sociala, scolarizarea lor pe diferite forme de invatamant, in functie de dezideratele si aptitudinile personale ale fiecareia, sustinerea lor pana la implinirea sociala si familiala, pana la maturitate.


Daca, la un moment dat, familia poate oferi conditii decente de viata la domiciliu, asociatia din cadrul manastirii este de acord sa se pastreze legatura cu familia natala, copiii putand fi vizitati oricand si putand fi scosi din manastire.

Cont deschis pentru donatii

Astazi, asociatia adaposteste noua fetite care au intre 5 si 6 ani, iar ele au fost aduse la manastire de la varsta de doua luni. Fetitele sunt ingrijite de patru femei angajate.


In scopul sprijinirii actitivitatilor asociatiei, nevoile fetitelor fiind din ce in ce mai mari, Manastirea "Sfintii Romani" - Marcus din judetul Covasna adreseaza, tuturor credinciosilor care au posibilitatea, rugamintea de-a oferi sprijin financiar si material. "In cazul in care sunteti de acord a va alatura binefacatorilor care sunt alaturi de noi nu doar ocazional, cea mai buna formula de ajutor este acordarea unei sume lunare fixe, pe baza unui contract de sponsorizare, astfel incat sa ne putem baza, pe intreaga perioada a anului, pe venituri din care sa acoperim nevoile permanente de hrana, imbracaminte, igiena, incalzire, instruire, plata personalului etc", ne-a declarat maica stareta, Serafima Comsa. Cei care doresc, pot face donatii direct in contul manastirii, deschis la BCR, filiala Sfantu Gheorghe: RO53RNCB0124009682180001. De asemenea, detalii legate de un posibil contract de sponsorizare, se pot afla sunand la 0267/375.651 sau 0267/ 375.624.

N.B.

 

.

07 Februarie 2008

Vizualizari: 700

Voteaza:

Manastirea Marcus a adoptat noua fetite 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE