Programul sarbatorii Sfantului Apostol Andrei in Episcopia Dunarii de Jos


Programul sarbatorii Sfantului Apostol Andrei in Episcopia Dunarii de Jos

Sarbatorile prilejuite de pomenirea Sfantului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al municipiului Galati, continua cu programe liturgice, social-filantropice, culturale, conferinte, meditatii duhovnicesti

Ieri, 25 noiembrie a.c., in Episcopia Dunarii de Jos a avut loc programul liturgic, cultural si social-filantropic intitulat "Darurile sfintilor", organizat cu prilejul hramului parohiei "Sf. Gheorghe, Modest si Ecaterina", precum si spectacolul religios-artistic de binefacere "Si ei sunt asemenea noua.

", sustinut de persoane hipoacuzice, in limbaj mimico-gestual, desfasurat la Teatrul Muzical "Nae Leonard" din Galati. Astazi, de la ora 9:00, in Episcopia Dunarii de Jos va avea loc un program liturgic, cultural si social-filantropic intitulat "Lasati copiii sa vina la Mine!", organizat cu prilejul hramului parohiei "Pogorarea Sfantului Duh si Sfantul Stelian". Intre orele 10:00-13:00 - "Ajuta-ti aproapele!", actiuni filantropice indreptate cu precadere catre persoanele lipsite de posibilitati materiale, copiii singuri, batrani, bolnavi si cei intemnitati din municipiul Galati. Activitatea se va desfasura in biserici, centre sociale, camine de copii, aziluri de batrani, spitale, penitenciare din municipiul Galati, cu participarea Primariei municipiului Galati.

Pelerinaj la Galati, cu moastelor Sfantului Sofronie al Ierusalimului

De la ora 16:00 - "Calatori pe cararile sfintilor", moment liturgic prilejuit de primirea la Galati a moastelor Sfantului Sofronie al Ierusalimului; pelerinaj pe traseul Universitatea "Dunarea de Jos" - Catedrala episcopala a Dunarii de Jos; Te Deum la Catedrala episcopala, prilejuit de deschiderea sarbatorilor Sfantului Apostol Andrei.

Programul manifestarilor de la Galati continua vineri, 28 noiembrie a.c., cand, de la ora 9:00, va incepe programul liturgic si catehetic - "Sfantul Andrei - ocrotitorul siderurgistilor", organizat pentru lucratorii platformei siderurgice ArcelorMittal, cu prilejul aducerii spre inchinare a moastelor Sfantului Andrei. Programul se va desfasura la Capela "Sfantul Andrei" - platforma siderurgica ArcelorMittal. De la ora 9:00, la Seminarul teologic "Sf. Apostol Andrei" din Galati va avea loc simpozionul stiintific "Apostolat si educatie crestina in lumea de astazi", cu participarea delegatiilor de la mai multe seminarii teologice din tara si de la mai multe licee din Eparhia Dunarii de Jos, in cadrul caruia se va lansa volumul "Sfantul Ioan Gura de Aur in viata tanarului seminarist", realizat de elevi ai seminarului galatean si ai altor seminarii teologice din tara si se va vernisa expozitia "100 de ani sub patronajul Sfantului Apostol Andrei". Apoi, de la ora 10:30 - "Sfantul Andrei - ocrotitorul bolnavilor", program liturgic si catehetic organizat pentru medicii si bolnavii Spitalului de Urgenta "Sf. Andrei" din Galati, desfasurat la Capela "Sf. Andrei" a Spitalului de Urgenta "Sf. Andrei", Galati. De la 12:00 - "In memoriam: Arhiepiscopul Antim Nica al Dunarii de Jos", vernisarea expozitiei dedicate Arhiepiscopului Antim Nica, la un secol de la nasterea sa, desfasurat la Muzeul de Arte Vizuale. Incepand cu ora 17:00, la Teatrul Muzical "Nae Leonard" din Galati - "Toata suflarea sa laude pe Domnul!", concert de muzica bisericeasca cu participarea corurilor Seminarului Teologic "Sf. Andrei" din Galati si a altor seminarii teologice din tara.

Sambata, 29 noiembrie, de la ora 9:00, la Seminarul teologic "Sf. Apostol Andrei" va desfasura programul liturgic si catehetic - "100 de ani sub patronajul Sfantului Andrei", organizat cu prilejul aniversarii a 100 de ani de la acordarea patronajului spiritual al Sfantului Apostol Andrei Seminarului teologic galatean, iar de la ora 11:00, in Sala "Episcop Chesarie Paunescu" din cadrul Centrului eparhial va avea loc "Studentii crestini - apostoli ai virtutilor", program cultural si filantropic organizat cu prilejul sarbatoririi patronului spiritual al Asociatiei Studentilor Crestin-Ortodocsi din Romania (ASCOR) din Galati, cu participarea delegatiilor filialelor ASCOR din tara. De la ora 18:00, la Catedrala episcopala din Galati va incepe slujba Privegherii inchinata Sfantului Apostol Andrei, iar la ora 19:00 va avea loc "Pelerinajul luminii", inchinat Sfantului Apostol Andrei, pe traseul Catedrala episcopala - Biserica "Sf. Andrei" a Seminarului Teologic din Galati.

Duminica, 30 noiembrie, la ora 9:00, in Catedrala episcopa din Galati, cu hramurile "Sf. Ap. Andrei si Sf. Nicolae", va incepe Sfanta Liturghie inchinata Sfantului Apostol Andrei. Ziua de sarbatorire a Sfantului Andrei va continua in Episcopia Dunarii de Jos, de la ora 13:00, cu actiuni filantropice pentru persoanele aflate in dificultate din municipiul Galati, sub genericul "In cautarea celor tristi si singuri", desfasurate la bisericile si centrele sociale din municipiul Galati si cu participarea Primariei municipiului Galati. Manifestarile spirituale dedicate Sfantului Apostol Andrei, ocrotitorul municipiulului Galati, se vor incheia duminica cu ciclul de conferinte si meditatii duhovnicesti - "Sfantul Apostol Andrei - ocrotitorul municipiului Galati", tema a V-a: "Milostenia - semnul vazut al credintei", desfasurat in parohiile si capelele municipiului Galati, de la ora 17:00.

.

25 Noiembrie 2008

Vizualizari: 828

Voteaza:

Programul sarbatorii Sfantului Apostol Andrei in Episcopia Dunarii de Jos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE