Sesiuni de comunicari la Academia Romana

Congresul international dedicat Sfantului Vasile cel Mare continua astazi la Academia Romana, incepand cu ora 10:00. In cadrul celei de-a cincea sesiuni de comunicari, ce va fi moderata de acad. prof. dr. Ionel Haiduc, presedintele Academiei Romane, vor conferentia acad. prof. dr. Emilian Popescu („Sfantul Vasile cel Mare si teritoriul romanesc“) si prof. dr. Tudor Teoteoi de la Facultatea de Istorie, Universitatea din Bucuresti („Importanta si semnificatia unui latinism neglijat (desertores) din corespondenta Sfantului Vasile cel Mare“).

De la ora 12:00, va fi vernisata o expozitie, ce va fi prezentata de pr. conf. dr. Ionut Moldoveanu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul“, din Bucuresti.

In cadrul sesiunii a VI-a, ce va fi moderata de acad. Emilian Popescu, vor conferentia, incepand cu ora 12:30, prof. dr. conf. Leemans, de la Facultatea de Teologie, Universitatea Catolica din Leuven („Sfantul Vasile al Cezareei, ca pastor si predicator. Panegiricul la Mucenicul Gordie“), si prof. dr. Petr Mikhaylov, de la Universitatea „Sf. Tihon“ din Moscova („Teognoseologia la Sfantul Vasile cel Mare“).

Sesiunea a VII-a de comunicari va incepe la ora 17:00 si va fi moderata de conf. dr. Adrian Lemeni. In cadrul acesteia vor sustine comunicari: pr. prof. dr. John McGuckin, de la Seminarul Teologic din New York, Universitatea Columbia („Intelegerea Ortodoxiei niceene la Sf. Vasile cel Mare“), arhim. dr. Bartolomeu Androni, staretul Manastirii Cozia („Monahismul Ortodox Roman: izvoare, evolutii si actualitate“), si lect. dr. Adrian Marinescu, de la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul“ din Bucuresti („Invatatura despre lumina si functia ei liturgica in lume la Sfantul Vasile cel Mare“).

La ora 19:00, va avea loc lansarea cartii „Euharistie, Episcop, Biserica“ a Inalt Preasfintitului Ioan Zizioulas, Mitropolit de Pergam, dupa care vor fi prezentate concluziile.

Ciprian Bara
Sursa: Ziarullumina.ro

03 Noiembrie 2009

Vizualizari: 200

Voteaza:

Sesiuni de comunicari la Academia Romana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE