Sfanta Scriptura, in dezbatere
Ieri, in sala "Theodor M. Popescu" a Facultatii de Teologie Ortodoxa "Patriarhul Justinian" din Bucuresti s-a desfasurat Simpozionul "Cuvantul scris". In deschiderea simpozionului organizat de catre Sectorul Invatamant si Activitati cu Tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Bucurestilor si Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, parintele profesor Mircea Pacurariu de la Facultatea de Teologie Ortodoxa "Andrei Saguna" din Sibiu a vorbit despre "Biblia mitropolitului Andrei Saguna".
Simpozionul, organizat pe doua sectiuni, "Biblia lui Serban Cantacuzino si alte versiuni romanesti ale Sfintei Scripturi" si "Opera Sfantului Ierarh Antim Ivireanul in context romanesc si universal", a adunat profesori de teologie istorica de la mai multe facultati de teologie ortodoxa din tara si din strainatate.
In prima parte a simpozionului au fost sustinute referate despre importanta istorica si teologica a Bibliei lui Serban Cantacuzino.
"Este o bucurie pentru noi si vine in completarea actiunilor de cercetare care se desfasoara la nivelul tarii, in acest an jubiliar al Sfintei Scripturi si al Sfintei Liturghii. Este o onoare deosebita pentru noi sa-l organizam la Bucuresti, avand in vedere ca sunt alaturi de noi invitati de marca, si aici l-as mentiona pe parintele profesor Mircea Pacurariu, care este o somitate in domeniu si a fost o bucurie sa-l avem ca mediator si ca presedinte al comisiei. Este binevenit acest "Cuvant scris", pentru ca ne remarca nota definitorie pe care o aduce Biserica in cultura romaneasca, in cultura scrisului si, de ce nu, influenta deosebita pe care a avut-o fata de cursul limbii romanesti. Credem noi ca ne-am atins obiectivele si nu putem sa uitam aceste monumente care s-au nascut si s-au propagat pe pamantul romanesc. Speram ca, pe viitor, vom avea mai multe actiuni similare, punctand de fiecare data aniversari care definesc atat de frumos Biserica Ortodoxa Romana", ne-a declarat parintele Adrian Nita, inspector in cadrul Sectorului Invatamant si Activitati cu Tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Bucurestilor.
Cele mai reprezentative lucrari vor fi publicate in revista "Studii Teologice". (Gheorghe-Cristian Popa)
.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.