Sfantul Sinod al BOR va avea inca un ierarh

 

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane va avea un nou ierarh. Acesta va pastori impreuna cu IPS Arhiepiscop Nicolae al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din America si Canada pe romanii de pe continentul american. In urma recomandarii facute de IPS Arhiepiscop Nicolae, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane l-a ales in ultima sedinta pe protosinghelul Ioan Casian Tunaru in functia de Episcop vicar al Arhiepiscopiei, cu titulatura de Ioan Casian de Vicina. Parintele Ioan Casian Tunaru urmeaza sa fie hirotonit pe data de 2 iulie, dupa incheierea lucrarilor Congresului Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din America si Canada. Slujba de hirotonie se va desfasura in cadrul Sfintei Liturghii care va incepe la ora 10.

00 si va fi oficiata de catre un sobor de ierarhi.

 

Ocrotit de Sfantul Nicolae

 

Parintele Ioan Casian Tunaru este in prezent parohul Bisericii Ortodoxe Romane „Sfantul Nicolae“ din New York. El s-a nascut in Comanesti, Bacau, la 20 februarie 1969. A urmat scoala primara si liceul in orasul natal. A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxa din Sibiu in anul 1993 cu lucrarea de licenta „Iconomia in Biserica Ortodoxa“. Intre 1993 si 1995, parintele Ioan Casian a urmat cursuri de limba greaca biblica la Institutul Pontifical „Flagelatione“ si cursuri de iconografie la Manastirea „Sfantul Ioan Botezatorul“ din Ierusalim. Intre anii 1995 si 1998 a studiat la Institutul Pontifical „Sf. Anselm de Canterbury“ si la Institutul Pontifical Oriental din Roma. Aici a obtinut o noua licenta cu tema „Conceptul de libertate in Comentariul la Rugaciunea Tatal nostru a Sf. Maxim Marturisitorul“. In acelasi timp s-a implicat in activitatea misionara a parohiei „Sf. Ioan Botezatorul“ din Roma. In anul 1998, parintele Ioan Casian a raspuns chemarii Inalt Prea Sfintitului Mitropolit Iosif de la Paris si a preluat responsabilitatea de secretar eparhial al Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Europa Occidentala si Meridionala. In iunie 2001 a fost hirotonit diacon si preot de catre IPS Mitropolit Iosif, iar apoi, in noiembrie 2001, a fost tuns in monahism la Manastirea „Inaltarea Sfintei Cruci“ din Malvialle, Franta. Intre 2002 si 2003, parintele Ioan Casian a fost preot paroh al Parohiei „Sfantul Nicolae“ din Bordeaux, Franta, iar din aprilie 2003 este paroh la Biserica „Sfantul Nicolae“ din New York. Parintele Ioan Casian Tunaru vorbeste fluent limbile engleza, franceza si italiana. z

 

Cel de-al 75-lea congres al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din America si Canada

 

Al 75-lea congres al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din America si Canada va avea loc la Catedrala „Sfintii Imparati Constantin si Elena“ si la Centrul Eparhial din Chicago, informeaza site-ul Arhiepiscopiei. Congresul va debuta joi, 29 iunie, la ora 16.00 cu sedinta Consiliului Eparhial. Vineri, 30 iunie, de la ora 10.00 va fi oficiata Sfanta Liturghie si un Te Deum pentru deschiderea congresului, iar la ora 14.00 se va desfasura prima sesiune a acestuia, urmata de oficierea Vecerniei, la ora 18.00, si o intalnire a IPS Arhiepiscop Nicolae cu preotii Arhiepiscopiei, care va avea loc la ora 20.00. Sambata, 1 iulie, intre orele 9.00 si 17.00 se vor desfasura doua sesiuni ale congresului, urmate la ora 17.00 de slujba Vecerniei. Duminica, 2 iulie, de la ora 10.00 va fi oficiata Sfanta Liturghie si hirotonia arhim. Ioan Casian Tunaru ca Episcop vicar al Arhiepiscopii Ortodoxe Romane din America si Canada.

 

de M.D

.

15 Iunie 2006

Vizualizari: 1886

Voteaza:

Sfantul Sinod al BOR va avea inca un ierarh 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE