In Joia Mare - Liturghia Crizmei, la Episcopia Catolica


Cu aceasta ocazie, se va transmite mesajul Sfantului Parinte, Papa Benedict al XVI-lea, trimis preotilor din intreaga lume, cu ocazia Festivitatii Joia Mare, cand se sarbatoreste si instituirea preotiei

Episcopia Romano - Catolica Timisoara transmite ca, in Saptamana Mare, care incepe astazi pentru credinciosii romano-catolici, in zilele de luni, marti si miercuri, liturghiile se vor celebra dupa programul obisnuit, fiind oferite ocazii de spovedanie. De joi se vor oficia liturghiile specifice acestei perioade. Astfel, in Joia Mare, 13 aprilie, se va celebra Liturghia Crizmei, de la ora 10. Atunci se vor sfinti uleiurile folosite la administrarea sacramentelor: uleiul catehumenilor - la botez, uleiul bolnavilor - la maslu, sfanta crizma - la botez, mir si preotie. "Aceasta liturghie este unica in felul ei, fiind celebrata doar in Catedrala Episcopala, participand toti preotii Diecezei - in semnul colegialitatii si unitatii", a subliniat Msgr.

Böcskei Laszló, vicar general. In cadrul acestei liturghii, preotii vor reinnoi in fata episcopului lor promisiunile facute la hirotonirea de preot. Cu aceasta ocazie, se va transmite mesajul Sfantului Parinte, Papa Benedict al XVI-lea, trimis preotilor din intreaga lume, cu ocazia festivitatii Joia Mare, ziua in care se sarbatoreste si randuirea - instituirea preotiei. Partea muzicala a liturghiei va fi sustinuta de corul Liceului Romano-Catolic "Gerhardinum" Timisoara, condus de profesoara Tóth Flóra. Liturghia va fi oficiata de Excelenta Sa Martin Roos, episcop de Timisoara. Tot in Joia Mare, seara, la orele 19, va fi celebrata o doua liturghie, in amintirea Cinei cea de Taina. Va fi sarbatorita si randuirea Euhariastiei. "Amintindu-ne de porunca iubirii aproapelui, porunca primita de la Isus, episcopul va spala picioarele a doisprezece barbati, ca semn al iubirii si umilintei in care Isus ne este pilda", a mai subliniat Msgr. Bocskei. Liturghia de seara va fi celebrata tot de Excelenta Sa Martin Roos, episcop de Timisoara.

Gh. MIRON

.

09 Aprilie 2006

Vizualizari: 1733

Voteaza:

In Joia Mare - Liturghia Crizmei, la Episcopia Catolica 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE