Mesajul Bisericii Greco-Catolice la trecerea la cele vesnice a PF Parinte Patriarh Teoctist

Mesajul Bisericii Greco-Catolice la trecerea la cele vesnice a PF Parinte Patriarh Teoctist

Inaltpreasfintiile Voastre,
Preasfintiile Voastre,

Preafericitul Parinte Patriarh Teoctist s-a intors la Domnul, la casa Tatalui: pentru noi, care credem in Inviere, Preafericirea Sa a trecut din moarte la viata, iar astazi este intampinat in slava cerurilor de catre Mantuitorul Hristos, nadejdea si lumina lumii.

Impreuna cu Preafericitul Patriarh Teoctist ne-am bucurat de vizita pe care Sfantul Parinte Papa Ioan Paul al II-lea a facut-o in Romania, la Bucuresti: impreuna am fost la Sfintele Liturghii din Piata Unirii si de la Parcul Izvor; impreuna ne-am dat sarutul pacii si am strigat cu multimea credinciosilor 'Unitate, unitate.'.

Astazi, Preafericitul Parinte Patriarh Teoctist, impreuna cu Sfantul Parinte Papa Ioan Paul al II-lea, canta impreuna in fata tronurilor ceresti: 'Acum m-am odihnit si am aflat usurare multa - ca m-am mutat din stricaciune si m-am dus la Viata. Doamne, marire Tie!' Credem cu tarie ca de dincolo de zari, Patriarhul Teoctist si Papa Ioan Paul al II-lea se vor ruga pentru Unitatea Bisericii, pentru pacea si buna intelegere dintre ortodocsi si greco-catolici.

Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica, se uneste in rugaciune cu toti Ierarhii, clerul, persoanele consacrate si fiii Bisericii Ortodoxe Romane pentru a cere Tatalui Ceresc 'pace si usurare multa', iertarea pacatelor si odihna vesnica Preafericitului Parinte Patriarh Teoctist.

Dumnezeu sa-l ierte, sa-l odihneasca in pace si sa-i faca parte cu dreptii!

Lucian - Arhiepiscop Major
Presedintele Sinodului Bisericii Romane Unita cu Roma - Greco-Catolica

.

31 Iulie 2007

Vizualizari: 2916

Voteaza:

Mesajul Bisericii Greco-Catolice la trecerea la cele vesnice a PF Parinte Patriarh Teoctist 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE