Olofern se mânie pe Ahior Si, spre pedeapsa, il trimite la Betulia; iar Israelitii, luându-l, il mângâie si se roaga lui Dumnezeu pentru ajutor.

l. Si dupa ce s-a potolit zarva barbatilor care stateau in jur la sfat, Olofern, capetenia armatei asiriene, a zis lui Ahior, inaintea intregii multimi de straini si de Amoniti:
2. "Cine esti tu, Ahior, si voi simbriasii lui Amon, ca faci pe proorocul la noi, asa cum faci astazi, si ne indemni sa nu pornim la razboi impotriva neamului lui Israel, fiindca Dumnezeul lor ii apara? Si cine este Dumnezeu afara de Nabucodonosor? El isi va trimite ostirea sa si-i va nimici de pe fata pamântului, iar Dumnezeul lor nu va putea sa-i scape.
3. Ci noi, robii lui, ii vom sfarâma ca pe un singur om si nu vor putea ei sa se impotriveasca puterii cailor nostri,
4.
Caci noi ii vom arde. Muntii vor se vor imbata de sângele lor si câmpiile lor vor fi pline de trupurile lor. Si ei nu se vor mai putea impotrivi noua, ci vor fi nimiciti cu desavârsire, - zice regele Nabucodonosor, stapânul lumii - caci el a zis: "Sa nu ramâna neindeplinite cuvintele mele!"
5. Tu insa, Ahior, simbriasul lui Amon, care ai spus astazi astfel de cuvinte de defaimare, sa nu mai vezi din ziua de azi fata mea pâna ce nu ma voi razbuna pe acest neam iesit din Egipt.
6. Atunci spada ostirii mele si sulita razboinicilor mei te vor strapunge si vei cadea cu ucisii lor când eu ma voi intoarce impotriva lui Israel.
7. Robii mei sa te duca in munte si sa te lase intr-una din cetatile de acolo.
8. Si nu vei pieri fara a lua parte la ruina lor.
9. Dar fiindca tu nadajduiesti in inima ta ca ei nu vor fi infrânti, sa nu te mâhnesti, caci eu am zis si nici unul din cuvintele mele nu va ramâne fara implinire!"
10. Si Olofern porunci slujitorilor sai, care erau de fata in cortul lui, sa puna mâna pe Ahior si sa-l duca in Betulia si sa-l dea in mâinile fiilor lui Israel.
11. Atunci slujitorii sai l-au luat si l-au dus afara din tabara in ses, iar din ses l-au dus in munte si au ajuns la izvoarele din josul Betuliei.
12. Dar când i-au vazut locuitorii cetatii pe vârful muntelui, ei si-au luat armele si au iesit afara din cetate pe vârful muntelui si toti prastiasii au pus stapânire pe urcusul dinspre ei, aruncând pietre asupra lor,
13. Si ei, ascunzându-se dupa munte, au legat pe Ahior, l-au lasat la poalele muntelui si s-au intors la stapânul lor.
14. Dar fiii lui Israel s-au coborât din cetate si s-au dus la el, l-au dezlegat si l-au adus in Betulia si l-au infatisat inaintea capeteniilor cetatii,
15. Care erau in zilele acelea: Ozias, fiul lui Miheia, din semintia lui Simeon, si Habris, fiul lui Otniel, si Harmis, fiul lui Melchiel.
16. Si ei au chemat pe toti batrânii cetatii si au alergat la adunare tinerii si femeile. Si l-au pus pe Ahior in mijlocul intregului popor, iar Ozias l-a intrebat despre cele intâmplate.
17. Atunci el le-a raspuns si le-a facut cunoscute planurile sfatului lui Olofern si toate cuvintele pe care el le graise in fata capeteniilor asiriene si laudarosenia lui Olofern impotriva casei lui Israel.
18. Atunci poporul a cazut cu fata la pamânt si s-a inchinat lui Dumnezeu si a strigat, zicând:
19. "Doamne, Dumnezeul cerului, cauta la trufia lor si indura-te de umilinta neamului acestuia si te uita cu milostivire astazi la fata celor sfintiti ai tai!"
20. Pe urma au mângâiat pe Ahior si l-au laudat foarte.
21. Si Ozias l-a luat din adunare acasa la el si a facut ospat pentru batrâni.
Si ei au strigat pe Dumnezeul lui Israel intr-ajutor toata noaptea aceea.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 222

Voteaza:

Olofern se mânie pe Ahior Si, spre pedeapsa, il trimite la Betulia; iar Israelitii, luându-l, il mângâie si se roaga lui Dumnezeu pentru ajutor. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE