Catedrala Invierea Domnului din Tokyo

Catedrala Invierea Domnului din Tokyo Mareste imaginea.

Catedrala Sfantul Nicolae - Nikorai-do

Catedrala Invierea Domnului, cunoscuta si sub denumirea de "Nikorai-do" - Sfantul Nicolae al Japoniei, este o impresionanta biserica ortodoxa din Tokyo, Japonia. Aceasta a fost construita, de catre muncitorii japonezi, impreuna cu un arhitect rus, spre sfarsitul secolului al XIX-lea. Grav avariata in urma cutremurului de pamant din anul 1923, Biserica Invierii Domnului, din Tokyo, va fi reconstruita de catre localnicii ortodocsi.

Catedrala Invierea Domnului din Tokyo - scurt istoric

Catedrala Invierii Domnului, din Tokyo, este principala biserica a Bisericii Ortodoxe a Japoniei. Aceasta mareata biserica a fost construita spre sfarsitul secolului al XIX-lea, fiind terminata in data de 8 martie 1891. Arhitectura acesteia a fost proiectata de catre arhitectul Michael A. Shchurupov, iar lucrarile au fost realizate de artisti japonezi.

         

Catedrala Nikorai-do a fost construita pe un petic de pamant din cartiereul Kanda, special ales de catre Arhiepiscopul Nicolae Kasatkin, astazi numit Sfantul Nicolae al Japoniei, care este si intemeietorul Bisericii Ortodoxe a Japoniei. Sfantul Nicolae a mers in Rusia, unde a strans colecte si fonduri pentru ridicarea catedralei.

Asezarea bisericii pe un loc mai inalt oferea acesteia o priveliste minunata, spre Palatul Imperial. Astazi, Catedrala Invierea Domnului este ascunsa printre uriasele cladiri de fier si beton ridicate incepand cu anul 1960. Cu toate acestea, rugaciunile celor stransi in biserica se inalta mai presus decat cladirile care alearga parca spre ceruri.

Initiala cladire a bisericii din Tokyo a fost grav avariata, in urma Marelui Cutremur din Kanto, petrecut in luna septembrie, 1923. In urma acestui cutremur, principala clopotnita s-a prabusit peste domul central, daramandu-l si pe acela. Reconstruirea catedralei din Tokyo a insemnat o munca necontenita pentru arhiepiscopul de atunci, Sergius Tikhomirov, care i-a urmat Sfantului Nicolae, adormit in Domnul in anul 1912.

Din moment ce Rusia nu mai putea fi vazuta ca un loc de strans fonduri, Arhiepiscopul Sergius a inceput sa stranga fonduri prin Japonia. Cea mai insemanta suma de bani a fost stransa prin concertele sustinute de corul catedralei, condus de catre Victor A. Pokrovsky. Resfintirea catedralei a avut loc in data de 15 decembrie 1929, cu o clopotnita mai scunda, un dom modificat fata de cel initial si un interior mult mai putin ornamentat cu arhitectura.

   

Pe aceeaşi temă

26 Iunie 2012

Vizualizari: 5854

Voteaza:

Catedrala Invierea Domnului din Tokyo 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE