Manastirea Izvorul Tamaduirii - California

Manastirea Izvorul Tamaduirii - California Mareste imaginea.

Manastirea Maicii Domnului - Izvorul Tamaduirii este situata in Dunlap – Sierra Nevada, langa Parcul National "Canionul Regilor" (California). A fost infiintata in anul 1993 de catre Preasfintitul Episcop Antonie cu participarea Parintelui Efrem din Sfantul Munte Athos, care a adus primele doua maici de la manastirea Sfantul Arhanghel Mihail din Grecia. Manastirea a fost numita dupa vechea Manastire a Maicii Domnului - Izvorul Tamaduirii din Constantinopol. Intregul complex monahal a fost planificat spre a fi construit pe locul unei pasuni.

Biserica Izvorul Tamaduirii - California

Asezamantul este impartit in trei regiuni. Doua regiuni reprezinta spatiul destinat vizitatorilor si consta in facilitati precum pangar, arhondaric etc.. Segmentul nordic al manastirii este insa restrictionat: numai maicile, vizitatorii autorizati si lucratorii pot patrunde in aceasta zona. In acest loc sunt chiliile maicutelor si atelierele manastirii.

Biserica Izvorul Tamaduirii - California

Biserica mare a manastirii (katolikonul) se afla in centrul asezamantului. Este locul care uneste toate zonele asezamantului. Katolikonul are are planul inscris in cruce dupa modelul athonit, fiind format din: pronaos,  naos, solee si abside laterale, iconostas si altar.

Biserica Izvorul Tamaduirii - California

Clerul din Mitropolia de San Francisco merge anual, in timpul Postului Mare, la aceasta frumoasa manastire care gazduieste o serie de conferinte pe teme pastoral misionare.Pe aceeaşi temă

26 Iunie 2012

Vizualizari: 6721

Voteaza:

Manastirea Izvorul Tamaduirii - California 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE