Sesiuni de informare in Protoieria Urziceni

Sesiuni de informare in Protoieria Urziceni Mareste imaginea.

În perioada postului Sfintelor Paşti, Biroul de Asistenţă Socială în colaborare cu PC Părinte Buză Claudiu şi PC Părinte Popa Sorin Gabriel, reprezentanţii sectorului catehetic din Protoieria Urziceni şi World Vision România au derulat proiectul „TINERII ŞI HRISTOS” în cadrul căruia s-au realizat sesiuni de informare în liceele din Municipiul Urziceni.
Scopul a fost acela de a venii cu ceva nou pentru elevi, ţinând cont că în cadrul liceelor ei participă la orele de religie dar şi de a beneficia de aceste sesiuni copii proveniti atât din mediul urban cât şi mediul rural, cunoscut fiind faptul că în cadrul acestor licee învaţă copii nu numai din Municipiul Urziceni dar şi din localităţile învecinate.

Astfel în data de 25 februarie 2010 a avut loc la Liceul Teoretic Grigore Moisil din Urziceni, o sesiune de informare adresată elevilor, pe tema „Dragoste Jertfelnică”.

Având în vedere că anul acesta este declarat „Anul Omagial al Crezului Ortodox şi al Autocefaliei româneşti” în Patriarhia română, pe data de 04 martie 2010, respectiv 10 martie 2010, s-au realizat sesiunile de informare de la Grupul Şcolar Agricol şi respectiv Grupul Şcolar „Sfânta Ecaterina” tema fiind „Crezul ortodox – mit sau adevăr în viaţa tinerilor?”.

În urma vizionării unor materiale video, PC Părinţi au oferit informaţii referitoare le temele propuse după care au avut loc dezbateri, elevii manifestând deschidere şi un interes deosebit.

Seria sesiunilor de informare continuă pe diferite teme, deoarece lunar în sala de festivităţi a Protoieriei Urziceni au loc întâlniri ale reprezentanţilor World Vision România cu elevii bursieri susţinuţi de această organizaţie.

Toma Adriana Mariana,
asistent social Protoieria Urziceni.

Despre autor

Protoieria Urziceni Esc Protoieria Urziceni Esc

Colaborator
1 articole postate
Publica din 15 Aprilie 2010

20 Aprilie 2010

Vizualizari: 1267

Voteaza:

Sesiuni de informare in Protoieria Urziceni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE