Manastirea Libertatea - Sfanta Treime

Manastirea Libertatea - Sfanta Treime Mareste imaginea.

Manastirea Sfanta Treime, cunoscuta si sub denumirea de Manastirea Libertatea, este o manastire ortodoxa cu obste de maici, din judetul Calarasi. Asezata la o distanta de numai 4 kilometri inspre nord de localitatea Coslogeni, comuna Dichiseni, sat aflat pe DN 3B, care leaga orasul Calarasi (14km) de orasul Fetesti (30km), nu departe de malul bratului Borcea.

Numele manastirii - Libertatea - este luat dupa denumirea fostului sat Libertatea, sat alcatuit din deportati, care ulterior au fost stramutati in localitatile invecinate: Coslogeni, Roseti, Modelu si Calarasi.

 Manastirea Sfanta Treime - Libertatea

Biserica din satul Libertatea a fost zidita intre anii 1936-1942, prin osteneala preotului Nicolae Brebeanu, fiind sfintita la data de 26 octombrie 1942, de catre Preasfintitul Cosma Petrovici, episcopul Dunarii de Jos. Biserica functioneaza ca filie a parohiei Coslogeni pana in anul 1976, cand din ordinul reprezentantilor regimului comunist, locuitorii satului au fost stramutati, iar biserica a fost lasata in paragina, devenind adapost pentru animale.

 Manastirea Sfanta Treime - Libertatea

Manastirea Sfanta Treime - Libertatea a fost infiintata in anul 2000. La data de 1 iulie 2000 episcopul a dat binecuvantarea pentru infiintarea unei manastiri de maici, cu hramul Sfanta Treime. In luna aprilie a anului 2001, maicile adunate aici incep repararea bisericii celei vechi, aflate la acea data in ruina. Lucrarile au fost puternic sustinute si de maica stareta Marina Necsulescu.

 Manastirea Sfanta Treime - Libertatea

In anul 2003, biserica a fost pictata in fresca, sfintirea acesteia fiind savarsita de PS Damaschin Coravu al Sloboziei si Calarasilor. In anul 2004 s-a terminat de zidit si corpul de chilii, multumita inginerului Petre Marian Milut.

Actuala stareta a manastirii, maica Daria, poarta de grija unei obsti de 13 maici. Stareta a venit aici din Manastirea Micaluseni, judetul Iasi, fiind de origine din tinutul Baragnului. Hramul bisericii manastirii este cel al vechii biserici, anume Sfintii Imparati Constantin si Elena.

 Manastirea Sfanta Treime - Libertatea

Manastirea Libertatea nu are inca facilitati de cazare, dar poate oferi o masa calda tuturor credinciosilor si pelerinilor. In biserica sunt pastrate mai multe Sfinte Moaste: Particele de la Sfintii 14.000 de Prunci ucisi la Ierusalim din porunca lui Irod, de la Sfintii Parinti ucisi de persi in anul 650. si de la Sfintii Inochentie si Focsa din Odessa.

Teodor Danalache

Manastirea Sfanta Treime - Libertatea

Manastirea Sfanta Treime - Libertatea

Manastirea Sfanta Treime - Libertatea

 Manastirea Sfanta Treime - Libertatea

11 Iunie 2012

Vizualizari: 11686

Voteaza:

Manastirea Libertatea - Sfanta Treime 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE