Manastirea Brancoveanu din Sambata de Sus

Manastirea Brancoveanu din Sambata de Sus Mareste imaginea.

Acum doi ani de zile o prietena a plecat sa se plimbe spre Sibiu si a trecut si prin Fagaras si o localitate Sambata De Sus.

Mi-a aratat la intoarcere fotografii cu locurile vizitate, dar o singura poza mi-a facut ochii sa straluceasca la vederea ei. Brusc mi s-a luminat privirea cand am zarit niste coloane albe de-a lungul unui coridor frumos. Am intrebat-o unde era acel coridor si mi-a raspuns ca este intr-o manastire din Sambata de Sus.

Am simtit ca vreau sa ajung acolo neaparat si am exclamat cu atata dorinta in glas “Vreau si eu acolo!”

Sa vizitez... sau sa locuiesc? Emana liniste sufleteasca o simpla imagine cu un coridor pustiu. Culoarul spre Rai. Un colt din Rai lasat pamantenilor pe pamant. Suntem binecuvantati ca ni se da ocazia sa vedem, sa vizitam un asemenea loc.

Anul acesta cautand acatistul Sfintei Parascheva pe internet, am dat peste blogul unui tanar devenit ulterior amic, care povestea despre pictura Sfintei Parascheva de la Biserica Sfantul Antonie cel Mare (biserica pe care o frecventez de 10 ani) si despre care nu am stiut ca este pictata de Parintele Arsenie Boca. Nu stiam nimic despre acest Sfant Parinte, spre ignoranta mea.

Totul a pornit de la Sfanta Parascheva , de la haina albastra in care este reprezentata de obicei in icoane. M-a atras vesmantul albastru, asa am descoperit-o pe Sfanta, m-am apropiat de ea si apoi asa am aflat despre PArintele Arsenie. Intr-o zi , anul acesta mi-am amintit de manastirea din Sambata de Sus si am cautat pe internet informatii despre manastire, si mare imi fu uimirea cand am aflat ca parintele Arsenie Boca a locuit la aceasta manastire ceva vreme. Atunci m-am decis sa plec in concediu cat mai curand la manastirea care ma chema de doi ani de zile.

Ajunsa acolo, auzind la ora 18 toaca si clopotul , am izbucnit in lacrimi, lacrimi de fericire ca am ajuns in sfarsit acolo. Mi-am simtit in acelasi timp nimicnicia, motiv pentru care nu mi-am mai putut potoli lacrimile si m-am intrebat “de ce Parintele mi-a calauzit pasii pacatosi spre Sfanta Manastire unde locuiesc oameni atat de puri?De ce m-a ales tocmai pe mine sa calc pe acel pamant sacru?”

Am multumit Domnului si Sfantului parinte Arsenie ca m-au ajutat si am ajuns acolo, caci asa se cuvine sa multumim Domnului pentru toate . Sa ne inchinam cand iesim din casa, cand ajungem acasa, multumind Lui Dumnezeu pentru ziua avuta si pentru ca am ajuns teferi acasa, sa ne inchinam dimineata cand ne trezim si seara inainte sa adormim, inainte si dupa masa, inainte de a ne apuca de treaba la serviciu, dupa serviciu, sa multumim Domnului pentru fiecare obstacol depasit, problema rezolvata si fiecare clipa grea din viata, caci toate isi au rostul, un rost bun pentru noi, pentru fiecare suferinta care ne curateste sufletul, pentru fiecare bucurie, pentru fiecare om din viata noastra si pentru fiecare respiratie pe care o luam.

Sa ne rugam sa ne calauzeasca Dumnezeu pasii spre a face voia Sa, nu a noastra, ca sa avem parte de pace dumnezeiasca. Caci atat timp cat suntem intru Hristos , vom fi fericiti. Doamne ajuta!

Ana-Maria Lupu

Despre autor

Ana-Maria Lupu Ana-Maria Lupu

Colaborator
25 articole postate
Publica din 15 Iulie 2010

24 August 2010

Vizualizari: 1219

Voteaza:

Manastirea Brancoveanu din Sambata de Sus 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE